Vladan Milojević (©Starsport)
Vladan Milojević (©Starsport)

Milojević: Nemamo bekove, Radonjić je povređen i potpuno nespreman

Vreme čitanja: 3min | čet. 19.09.24. | 22:09

Šef struke crveno-belih nije optimista kada je u pitanju povreda stopala Ognjena Mimovića

Vladan Milojević nije mogao da bude zadovoljan rezultatom na otvaranju sezone u Ligi šampiona, ali pre svega lošim otvaranjem meča svoje ekipe, koje je s druge strane otvorilo put igračima Benfike ka prvoj pobedi u elitnom takmičenju ove sezone.

Srpski šampion je podizao nivo igre kako je meč odmicao, ali je do utešnog pogotka stigao tek u 86. minutu preko Felisija Milsona, pa je ostalo isuviše malo vremena da izbegne poraz.

Izabrane vesti

Na kraju, ipostavilo se da su naivne greške s početka utakmice preskupo plaćene.

„Utakmica je sasvim drugačija kada se ovako uđe u igru, možda smo bili malo smušeniji. Benfika je dobar tim, želeli smo da vršimo pritisak, da ih stiskamo. Gubili smo lagano neke pasove, mi još uvek nemamo neophodnu uigranost, neka sinergija između fudbalera koji igraju u tandemu tek igrača treba da dođe, da znaju u svakom trenutku gde se ovaj drugi nalazi. Mislim da smo zaslužili više od ove utakmice, ali smo primili golove koji na ovakvim utakmicama ne smeju da se dogode. Njihovi štoperi su sve lopte čistili. Da smo možda dali prvi gol ranije, ali šta da se radi ovakve greške skupo koštaju, mi smo to skupo kupili i idemo dalje“, rekao je Milojević.

Crveno-bele muče kadrovski problemi, povrede i nespremnost igrača.

„Drkušić je imao povredu na treningu, bio je preveliki rizik, kao ni Radonjić, koji je em povređen, em totalno nespreman, pa treba dosta vremena da prođe da bi se potpuno spremio. Razmišljali smo šta da radimo posle povrede Mimovića, koju nikako nismo očekivali. Nemamo bekove i Rodić je povređen, imao je hirušku intervenciju. Elšnik je dobro odradio posao, ne vidim da smo imali problema, sem nekih udaraca. Vrlo lako smo dolazili do nekih 20-30 metara, dobro smo zatvarali".

Šef struke crveno-belih žali za primljenim golovima s početka meča, ali ga hrabri igra u nastavku.

„Fudbal je igra grešaka. Jako je teško da na ovakvom nivou  primate ovakve golove. Kao i u basketu, ako već primate koš - da ga ne primate tako lako. Malo smo ušli u konfuziju, ali mislim da je u drugom poluvremenu to izgledalo mnogo bolje. Bili smo u sličnoj situaciji i pred meč sa Bodeom. Ono što me brine jeste što u ovakvom rasporedu nećemo imati mnogo prostora za treninge. Moj posao je da pronalazim rešenja i ja se nadam da ćemo ih pronaći“.

Poraz od Benfike bi mogao dosta da košta crveno-bele po pitanju plasmana.

„U ovakvom formatu, sigurno nismo ekipa koja će igrati finale ili polufinale. Treba biti realan. Možda su mi prethodni porazi u LŠ teže padali, nije to ono što sam ja želeo. Ali ja želim da vidim ovakav tim, neka grešimo, ali smo mi odigrali mušku utakmicu pred našim navijačima. Utisak je da smo odigrali kvalitetnu i zanimljivu utakmicu. Ponosan sam jer su se igrači trudili da daju sve od sebe. To je formula i način igre koji mi želimo da igramo. Možda nećemo protiv svakog protivnika, zbog njegovog kvaliteta, moći da ostvarimo ono što želimo, ali ćemo se truditi. Na kraju ćemo podvući crtu. Ponosan sam što smo ovakve timove doveli ovde“.

Predstojeći večiti derbi nije za poređenje sa večerašnjom utakmicom.

„To je jedna sasvim drugačija utakmica od ove, imamo vremena da se pripremamo, pa ćemo videti šta će biti“, zaključio je Milojević.


tagovi

FK Crvena zvezdaVladan MilojevićNemanja Radonjić

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara