Tu je Nadal, trenira, igraće singl

Vreme čitanja: 2min | ned. 28.07.24. | 11:37

Španac se sprema za Fučoviča

Sva je prilika da je Rafael Nadal pretio iz prazne puške. Još nema zvanične potvrde, mada deluje da će Španac igrati singl mečeve na olimpijskom turniru u Parizu.

Takav zaključak se nametnuo posle informacije da je jutros trenirao na stadionu „Filip Šatrije“ i da, verovatno, nema nikakvih prepreka da se pojavim pred Martinom Fučovičem, na startu takmičenja u sklopu kompleksa „Rolan Garosa“. Mađar će biti prvi rival Nadala i ako Rafa bude uspešan onda bi ga u drugom kolu čekao klasik sa Novakom Đokovićem.

Izabrane vesti

Učešće Bika sa Maljorke u singlu je danima jedna od sportskih tema u svetskoj javnosti. Iako je momak sa Baleara pod velikim opterećenjem, umoran i izmrcvaren raznim povredama u poslednjih godinu i po dana, ali je stigao u Pariz. A onda je u četvrtak otkazao trening sa Aleksandrom Zverevim i tad je oblak sumnje počeo da se nadvija nad njegovim imenom.

Neizvesnost se dodatno pojačala kad je u subotu, posle meča dubla, u paru sa Karlosom Alkarasom, Nadal rekao da ne zna hoće li igrati singl i da mu smetaju termini mečeva. U subotu je obaveze završio kasno uveče, a u nedelju bi trebalo da bude, prema rasporedu, oko 14 sati na terenu.

I deluje da će biti, jer je trenirao pod nadzorom trenera Karlosa Moje i selektora teniske reprezentacije Španije, Davida Ferea, kao i lekara Anhela Ruisa Kotora. Za svaki sluča, desna butina je bila u zavojima, ali veliki šampion, očito ne želi da odustane.

Ako savladao Fučoviča, Nadal će protiv Đokovića igrati već u ponedeljak.


tagovi

Rafael NadalATPTenisPariz 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara