Napadački fudbal? Neće biti - niko manje golova od Srbije

Vreme čitanja: 2min | sre. 26.06.24. | 00:18

Jednu rupu zakrpili, počelo da škripi na drugoj strani...

Zakrpili na jednoj strani, procurelo na drugoj. Najprostije, narodski rečeno...

Definitivno možemo da konstatujemo da smo u defanzivnom smislu napredovali, to niko ne može da ospori, međutim šta ćemo s navalom?

Izabrane vesti

Pre svih, selektoru Draganu Stojkoviću usta su bila puna napadačkog fudbala.

Kratak rezime:

"A što ih ne bismo napali? Verujem da će biti otvorena utakmica, poštujemo ih. Poštujemo i sebe. Učinićemo sve da otvorimo meč kako mi želimo, bez obzira na moć Engleza, na kvalitet".

"Razmišljamo o svim segmentima kad je naša formacija u pitanju, videćete da li krećemo s jednim ili dva napadača. Sigurno ćemo biti najpametniji što možemo. Postoji plan igre Srbije, kao bi trebalo da izgleda na terenu, zavisno od situacija A i B. Sve se to nalazi u fascikli koju sam jutros nosio na treningu".

"Sve je stvar procene i odluke. Da Vlahović ne počne, pitali biste me što nije igrao. Isto tako i Mitrović. Da li je moglo to da bude bolje i korisnije za tim? Moglo je. Imam dovoljno vremena da odlučim o ideji. Kada odlučim - to ne može niko da promeni. Videćemo da li ćemo sa jednim napadačem, dvojicom ili trojicom. Videćete. Bićemo hrabri, u to nemojte da imate trunku sumnje".

Da li smo bili hrabri? Neka bude da jesmo. Da li smo se borili? Neka bude da jesmo. Da li smo igrali napadački?

Veliko je pitanje...

Jer kad sutra bude podvučena crta ispod grupne faze, Srbija će biti najneefikasniji tim na Evropskom šampionatu. U prevodu, to znači da su i ekipe što imaju po meč manje već sada efikasnije od Orlova.

A neće biti baš da smo se ispromašivali. Pre će biti da dovoljno šansi nismo ni stvorili. Uostalom, zvanična statistika kaže da smo za 270 minuta fudbala uputili samo šest udaraca u okvor gola rivala. U tom parametru samo su Škoti slabiji od nas.

Potpuno druga slika u odnosu na Katar, gde smo na tri utakmice u grupi postigli pet komada. O šutevima da ne govorimo. Ovoga puta jedan jedini gol?! I to dobro znate kako - u dubokoj sudijskoj nadoknadi, protiv Slovenaca.

Dakle, više od Srbije dali su i Albanija (3), Gruzija (2), Škotska (2), Češka (2), Slovačka (2)...

Mnogi već danas mogu dodatno da poprave učinak.


tagovi

Dragan Stojković Piksi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara