Džud Belingem (©Reuters)
Džud Belingem (©Reuters)

Frustrirana zvezda na raportu: Engleska mora da se promeni, a to znači da se otarasi Belingema

Vreme čitanja: 3min | pet. 28.06.24. | 10:34

Ostrvo selo na kičmu talismanu Real Madrida i traži Fila Fodena na poziciji ‘desetke’

Kao malo gde u Engleskoj znaju da napumpaju balon euforije do granice pucanja i kada ne krene kako je zamišljeno, brže-bolje da potraže krivca. Svrstani su u red prvih favorita, po imenima imaju moćan tim, međutim, po dobrom, starom običaju nešto ne fercera. Postoji greška, utisak je bled, a ostrvska javnost pronašla je žrtveno jagnje. Uperila je prstom u najboljeg igrača – Džuda Belingema.

Neko mora da snosi odgovornost. Ne uspe li Gordi Albion konačno da postane evropski prvak, izvesno će se slomiti kola na Geretu Sautgejtu. Ali, dok ima prostora za popravku, za manevar i izbegavanje novog brodoloma, pogledi su upereni ka igračima. Ostrvo je selo na kičmu talismanu Real Madrida, traži Fila Fodena u ulozi ‘desetka’ i ‘proterivanje’ prve zvezde tima na klupu.

Izabrane vesti

Već od osmine finala i duela sa Slovačkom. Pomalo sve deluje kao kampanja, digla se hajka, love se veštice iliti u ovom slučaju glava Džuda Belingema, jer ne pruža partije na nivou onih iz Real Madrida. A, možda je malo i do ostatka tima…

Može se smatrati pravim srećkovićem ukoliko mu se pruži nova prilika. Engleska mora da se promeni, a to znači da se otarasi Džuda Belingema. Ispravna stvar bi bila da se Foden pomeri unutra, a Belingem ode na klupu”, ne štedi Gardijan prvo ime državnog tima:

Kao da je pomislio da mora da bude poput Dijega Maradone u Meksiku ‘86. Iznenađujuće je koliko često je Džud Belingem gubio posed. Čini se da ga je pritisak ugušio”.

Tabloid San prognozira crni scenario ukoliko Džud Belingem ne živne u nastavku turnira…

Ponovo mora da postane engleski superheroj. U suprotnom, Tri lava neće imati šansu da osvoje Euro”.

Talisman Real Madrida nije upadao u oči protiv Danske, bio je diskretan. Nije ga previše bilo u završnici. U duelu sa Slovenijom težak i tvrdoglav. Vidno nervozan. Uhvaćen je dok šutira vazduh, više puta je odmahivao rukama.

Nije išlo Džudu Belingemu posle pogotka Srbiji. I sam je svestan da ne igra dobro.

“U poslednjoj utakmici sam bio apsolutno mrtav, ali čujete navijače kako pevaju i skandiraju… Mnogo je negativnosti van stadiona i trening kampa. Ono što je važno i što treba da zapamtimo jeste da su navijači na stadionu ti koji će nam dati energiju. Moramo da nastavimo da je koristimo”, poručio je Džud Belingem.

Džud Belingem (©Reuters)Džud Belingem (©Reuters)

Dejli mejl piše da Geret Sautgejt pre osmine finala i nedeljnog duela sa Slovačkom planira da vodi razgovor sa frustriranom zvezdom, a sličnu frazu iskoristio je i Vejn Runi.

Jedan od najboljih strelaca reprezentacije Engleske u Džudu Belingemu vidi sebe sa Mundijala 2006. godine, kada je zgazio Rikarda Karvalja i dobio crveni karton.

“Džud je dobro počeo prvu utakmicu, ali sam siguran da bi i sam za naredne dve rekao da nije bio na najvišem nivou. Ako mene pitate, izgledao je veoma frustrirano. Bio sam u njegovoj koži, u poziciji u kojoj se sada nalazi, videli ste kako diže ruke u vazduh”, kazao Runi i dodao:

“On daje sve od sebe, 100 odsto, mislim da to nije problem. Želi da njegovi saigrači više pruže, traži to od njih, mislim da to pokušava da uradi. Ne želimo da se sve završi tako da će doći do tačke kada bi mogao da dobije glup crveni karton”.

Sve u svemu, na Ostrvu veruju da bi trebalo žrtvovati Džuda Belingema za meč sa Slovačkom, da bi to moglo da mu bude od pomoći. Dobio bi koji dan – naravno, ukoliko Gordi Albio opravda ulogu favorita i prođe među osam na Starom kontinentu – da ohladi glavu i sabere se.

Povuče li Geret Sautgejt takav potez, onda bi ‘desetka’ definitivno bila Fodenova. Skaj sport veruje da bi startna postava za osminu finala mogla da izgleda ovako:



tagovi

EURO 2024reprezentacija EngleskeDžud BelingemFil Foden

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara