Slovaci i Rumuni se zagrlili i otišli u osminu finala (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 26.06.24. | 19:54

Očekivan remi koji je odgovoarao obema reprezentacijama

Možda nije lepo, možda nije etički, ali je korisno i praktično. Slovačka i Rumunija su bez neke velike borbe odigrali 1:1 i ruku pod ruku otišli u osminu finala Evropskog prvenstva.

Za većinu je ovo očekivan scenario, jer je remi odgovarao obema reprezentacijama. Istina, i pobeda im je garantovala prolaz dalje i verovatno prvo mesto, ali je to značilo i rizik od poraza koji bi ih koštao eliminacije u grupi. Spustili su gas, odigrali koliko im je dovoljno i zagrljeni prošli dalje ostavljajući nesrećne Ukrajince kao najveće gubtinike grupne faze na prvenstvu.

Izabrane vesti

Znalo se i pre poslednjeg kola u grupi E da Rumunija i Slovačka drže sve u svojim rukama i da im bod garantuje prolazak dalje. Najveći profiteri su na kraju ispali Rumuni, kojima je išao na ruku i remi na drugom meča u grupi, pa su zahvaljujući gol-razlici osvojili prvo mesto. U osmini finala ih čeka okršaj protiv Holandije ili Slovenije, dok će Slovačka imati znatno teži posao protiv Španije ili Engleske.

U skladu sa očekivanim ishodom, na meču u Frankfurtu je viđen i očekivan kvalitet fudbala. Bez mnogo trke, jurnjave i borbe. Pogotovo u drugom poluvremenu. Slovaci su sa nešto više inicijative otvorili meč, imali šansu Škrinijara i poveli posle 24 minuta igre, kada je Duda glavom sproveo loptu u mrežu nakon centaršuta Kucke. Rumunima je tada bilo neophodno izjednačenje i dobili su ga na poklon desetak minuta kasnije. Čudan faul Hancka na ivici kaznenog prostora nad Hadžijem je doneo Rumuniji penal. Siguran izvođač najstrože kazne je bio Razvan Marin i postigao je drugi gol na prvenstvu.

Ako je prvo poluvreme zbog dva gola delovalo da se timovi zaista nadmeću za pobedu i da ne kalkulišu, poslednjih pola sata meča definitivno nije. Imala su oba golmana po jednu dobru intervenciju u prvih petnaestak minuta drugog poluvremena i to je bilo to. Do kraja je viđena uspavanka i odbrojavanje do poslednjeg sudijskog zvižduka. Klasičan "biskvit" kako se u fudbalskom žargonu naziva kada timovima odgovara remi i kada se ne trude da pobede. Tačnije, ne rizikuju poraz. Ispunili su konačan cilj i prošli grupu. Rumunija prvi put posle 24 godine, a Slovačka već drugi put na poslednja tri evropska prvenstva.

SLOVAČKA – RUMUNIJA 1:1

/Duda 24 - R. Marin 37pen/

Frankfurt

Stadion: Frankfurt Arena

Sudija: Danijel Zibert (Nemačka)

SLOVAČKA (4-3-3): Dubravka – Pekarik (od 90+2 Đomber), Vavro, Škrinijar, Hancko – Kucka, Lobotka, Duda (od 90+2 Bero), Šranc (od 78. Duriš), Strelec (od 70. Boženik), Haraslin (od 70. Suslov). Selektor: Frančesko Kantona.

RUMUNIJA (4-1-4-1): Nica – Raciju, Dragušin, Burka, Branku – M. Marin – Hadži (od 66. Man), R. Marin (od 86. Rus), Stančiju, Koman (od 58. Soresku) – Draguš (od 66 Puškaš). Selektor: Eduard Jordanesku.

EVROPSKO PRVENSTVO U NEMAČKOJ

GRUPA E

3. KOLO

Sreda

Ukrajina - Belgija 0:0

Slovačka - Rumunija 1:1 (1:1)

/Duda 24 - R. Marin 37pen/

2. KOLO

Petak, 21. jun

Slovačka - Ukrajina 1:2 (1:0)

/Šranc 17 - Šaparenko 54, Jaremčuk 80/

Subota

Belgija - Rumunija 2:0 (0:0)

/Tilemans 2, De Brujne 80/

1. KOLO

Ponedeljak, 17. jun

Rumunija - Ukrajina 3:0 (1:0)

/Stančiju 29, Marin 53, Draguš 57/

Belgija - Slovačka 0:1 (0:1)

/Šranc 7/



tagovi

EURO 2024reprezentacija Slovačkereprezentacija RumunijeOndrej DudaRazvan Marin

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara