©MN Press
©MN Press

Gazeta izabrala 11 najvećih razočaranja na EP: U timu i dvojica srpskih igrača

Vreme čitanja: 2min | pet. 28.06.24. | 19:49

Ko je po vašem mišljenju najviše podbacio, a ko oduševio u grupnoj fazi Eura?

Da smo očekivali više od naših reprezentativaca u Nemačkoj – jesmo. Ali nismo jedini. Velika očekivanja od reprezentacije Srbije, sastavljenoj od nekoliko vrlo zvučnih, poznatih imena, imali su i u drugim zemljama, posebno u Italiji gde je dobar deo našeg državnog tima igrao ili trenutno nastupa.

Da je tako potvrđuje i tekst Gazete delo sport koja je sastavila tim od 11 igrača što su najviše razočarali u grupnoj fazi Evropskog prvenstva i u isti uvrstila dvojicu srpskih reprezentativaca. Najčitaniji italijanski sportski dnevnik više je očekivao od Sergeja Milinković Savića i Dušana Vlahovića, dvojca koji ga je u Seriji A navikao na mnogo bolja izdanja.

Izabrane vesti

Najveći razlog slabih izdanja veziste Al Hilala za Gazetu je njegova selidba u Saudijsku Arabiju...

"Srpski Milinković se izgubio u arapskoj pustinji. Njegov dubler bio je Sergej sa Evropskog prvestva. Pravi primer sa tržišta: ako se prepustite zovu novca, ako mislite da je vredan rizika od pada tempa i konkurentnosti, onda vam veliki reprezentativni turniri ispostavljaju račun. Samo je jedan Kante", obrazlaže pomenuti medij svoj izbor.

"Koji je pravi Vlahović? Još nije jasno. Ovaj EURO 2024 je bio fantastičan. Protiv Slovenije ga je zamenio Luka Jović, koji je postigao izjednačujući gol. Protiv Slovenije je zamenio Ilića i nije promenio tok remija 0:0. Loš period, što je video i zabeležio i Tijago Mota", napominje Gazeto delo Sport.

Pored Srbije, među najvećim razočarenjima su i po dvojica Škota, Hrvata i Francuza, a kompletan tim izgleda ovako: Dominik Livaković – Đovani Di Lorenco – Antonio Silva, Rajan Porteus – Endrju Roberston – Marcelo Brozović, Sergej Milinković Savić – Antoan Grizman, Džad Belingem, Usman Dembele – Dušan Vlahović.

Gazeta delo Sport sastavila je i najboljih 11 grupne faze u kojem, očekivano shodno rezultatu, nije bilo mesta za srpske fudbalere.

Giorgi Mamardašvili – Jozua Kimih, Pepe, Rikardo Kalafjori, Mark Kukurelja – Engolo Kante, Fabijan Ruis, Marcel Zabicer – Džamal Musijala, Žorž Mikautadze, Niko Vilijams


tagovi

fudbalska reprezentacija SrbijeSergej Milinković SavićDušan VlahovićEURO 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara