Kompletiran kostur EURO 2024: Jedna strana jeziva, u drugoj ima prostora za iznenađenja

Vreme čitanja: 2min | sre. 26.06.24. | 23:07

Očekuju nas (vrlo verovatno) dva paklena četvrtfinalna para

Došlo vreme da podvučemo crtu ispod prve faze Evropskog šampionata. Nakon 36 utakmica dobili smo imena 16 selekcija što nastavljaju dalje. Nastavljaju da sanjaju najveće snove. Daleko od toga da ovo do sada nije bilo uzbudljivo - pogotovo sa ovoliko iznenađenja - ali znate već kako to biva na velikim takmičenjima: ono pravo sledi tek, u eliminacionoj fazi.

Doduše, pomenuta iznenađenja učinila su da u osmini finala imamo samo jedan jedini pravi derbi. U pitanju je okršaj Francuske i Belgije, no i to je derbi više uslovno rečeno, po imenima, nego po onome što su Belgijanci do sada pokazali. Međutim to je trenutno u drugom planu. Ono što 'bode' oči jeste totalna nejednakost u dva dela kostura.

Izabrane vesti

Da li su i u kojoj meri određeni timovi vodili računa o tome gde će 'upasti' i kakav će im biti put do završnice niko ne može da tvrdi, niti je sada to tema. Ono što je činjenica: prvi deo kostura apsolutni pakao; u drugom, utisak je, čak ni najjača imena nisu ništa naročito pokazala. A i svakako ih je manje. Tu su Engleska, Holandija i Italija.

Imajući sve to u vidu, nije isključeno da u završnici EP u Nemačkoj imamo neko od iznenađenja, poput Austrije, ili recimo Švajcarske.

A kada govorimo o toj jačoj polovini kostura, pored toga što ćemo već u osmini finala imati sudar Francuske i Belgije, u četvtfinalu moguća su (pa i sasvim realna) dva okršaja koja bismo bez problema mogli da nazovemo finalima pre finala. Jer dueli Španija - Nemačka, odnosno Portugal - Francuska, to bi svakako bili.

Kako bilo, ko god da iz ove polovine uđe u finale i eventualno kasnije dođe do krune, moći će da se pohvali kako je to verovatno bio najteži put do trofeja. Makar otkako se igra u ovom sistemu takmičenja.

EURO 2024

OSMINA FINALA

subota, 29. jun

18.00: Švajcarska - Italija

21.00: Nemačka - Danska

nedelja, 30. jun

18.00: Engleska - Slovačka

21.00: Španija - Gruzija

ponedeljak, 01. jul

18.00: Francuska - Belgija

21.00: Portugalija - Slovenija

utorak, 02. jul

18.00: Rumunija - Holandija

21.00: Austrija - Turska

Nakon grupne faze slede dva dana pauze. Takmičenje se nastavlja u subotu 29. juna utakmicom između Švajcarske i Italije u Berlinu od 18 sati. Kasnije iste večeri koplja će ukrstiti domaćin Nemačka i naš dželat Danska.


tagovi

EURO 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara