Jovan Šurbatović (©MN Press)
Jovan Šurbatović (©MN Press)

Šurbatović: Piksi insistirao na novom ugovoru; Jako sam zabrinut za budućnost srpskog fudbala

Vreme čitanja: 2min | čet. 27.06.24. | 00:10

"Još pre Eura sam najavio odlazak sa pozicije generalnog sekretara u razgovoru sa najbližim saradnicima"

Dragan Stojković Piksi je odmah po povratku u Srbiju rekao da će uskoro biti jasan njegov status selektora, a nedugo pošto je završio razgovor sa novinarima pred istim se pojavio i Jovan Šurbatović.

Generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije, kome je kao i selektoru Stojkoviću spremljen otkaz, otkrio je da je on još pre odlaska na Evropsko prvenstvo najavio odlazak sa funkcije na kojoj je prethodnih osam godina.

Izabrane vesti

"Što se tiče moje ostavke, ja sam već pre Eura razgovarao sa svojim najbližim saradnicima i najavio svoj odlazak sa mesta generalnog sekretara FSS po našem završetku takmičenja", rekao je Šurbatović i nastavio:

"Imamo mnogo bitnije stvari o kojima treba da razgovara srpska javnost - kuda ide srpski fudbal, ko će zameniti igrače koji su igrali na Euru, slede nam ozbiljne utakmice u Ligi nacija već u septembru. Od marta nas čekaju kvalifikacije za Mundijal, a kao neko ko je jako dugo u fudbalu, jako sam zabrinut za budućnost srpskog fudbala".

On je spreman da se povuče, a da li će to da učini i Dragan Stojković?

"Meni je ovo treće veliko takmičenje, posle dva Mundijala i jednog Eura. Jesam generalni sekretar, ali nemam mnogo veze sa ovim fudbalskim delom. Ali, ja kao navijač, uostalom kao i svi vi sam nezadovoljan i smatram da tri puta nismo prošli grupu. Prihvatam to kao neuspeh i odgovornost svih nas u Savezu i smatram kao neuspeh. Videli ste da je Gruzija pobedila Portugaliju... Da li je naša igra pitanje realnih mogućnosti našeg tima, igrača, struke... Nisam optimista, naprotiv, pesimista sam. Imamo mnogo veliki problem, nemamo mlade igrače. Angažujemo u klubovima suviše stranaca, ne stvaramo mlade igrače i stručnjake. Pogledajte šta nam se dešava u mlađim kategorijama, menjamo selektore i trenere kao na traci. Nema sistemskog rada, znanja, struke. Odavno sam najavio moje povlačenje i prelazak na neku drugu funkciju".

O tome da li je Stojković ucenjivao Savez novim ugovorom...

"Nije ucenjivao Savez. To je bila stvar dogovora sa predsednikom i najužim rukovodstvom Saveza, stvar pregovora sa selektorom. Postignut je dogovor kakav je postignut. Insistirao je na tome da ima ugovor do Eura, sa punim pravom. Rukovodstvo je smatralo da treba da se potpiše ugovor, Izvršni odbor doneo je jednoglasnu odluku. Ja kao gensek dužan sam da sprovedem u delo odluke Izvršnog odbora".

Na pitanje da li posle dve eliminacije u grupnoj fazi selektor Stojković može da okrene situaciju, kratko je odgovorio:

"Ne verujem".

On je na kraju takođe prokomentarisao skandal povodom odlaska srpske reprezentacije u Nemačku avionom sa hrvatskom 'šahovnicom', rekavši da je napravljen nenameran propust koji je uočen tek pred poletanje...



tagovi

Jovan Šurbatovićfudbalska reprezentacija SrbijeEURO 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara