Damir Mikec (©AFP)
Damir Mikec (©AFP)

Ništa od medalje za Srbiju, podbacio Damir Mikec

Vreme čitanja: 2min | ned. 28.07.24. | 09:48

Završio kao sedmi u disciplini deset metara vazdušni pištolj

Polagala je Srbija nade u Damira Mikeca, nadala se da bi već danas mogla da se upiše na listi zemalja koje su osvojile medalju, međutim, moraće još malo da pričeka. Damir Mikec nije ponovio uspeh iz Tokija.

Ostao je srpski strelac bez medalje u disciplini deset metara malokalibarski pištolj, završio je kao sedmi. Na prethodnim Olimpijskim igrama – srebro, sada podbačaj.

Izabrane vesti

Bolje nisu mogle da počnu Olimpijske igre u Parizu za Damira Mikeca, pobedio je u kvalifikacijama, odlično je gađao, nije jednom ispod 96! Dijametralno suprotna priča bila je u finalu, gde je bio jedan od favorita za medalju. Naročito posle jučerašnjeg izdanja…

A, nije delovalo tako posle prvog hica u finalu, bio je 10.7. Nakon toga slobodan pad.

Sve lošije je pucao srebrni iz Tokija, videla se i grimasa na njegovom licu. Bio je nezadovoljan, pokušavao da smiri puls, pravio pauze – ništa nije pomoglo. Tek jedna ‘desetka’. Bolje je bilo kada je došao do eliminacija. Hitac 10.2, pa 10.4. Preživeo je prvu seču.

Prvi je ispao Davaku Enktajvan, odmah za njim – srpski strelac. Ispao je drugi u eliminacionom, delu, završio kao pretposlednji. Nije mogao da se izvuče i nadoknadi zaostatak.

Ovoga puta u disciplini deset metara vazdušni pištolj nije bio ni blizu da uđe u konkurenciju za medalje, kamoli da odbrani srebro iz Tokija. Na postolju u Parizu našli su se bronzani Paolo Mona (Italija), srebrni Federiko Nilo Maldini (Italija) i zlatni Ju Ći (Kina).


tagovi

Pariz 2024Damir Mikec

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara