Slavlje fudbalera Paranensea (©AFP)
Slavlje fudbalera Paranensea (©AFP)

Tri brazilska kluba u polufinalu Sudamerikane? Sve smo bliži takvom raspletu

Vreme čitanja: 2min | pet. 20.09.24. | 04:30

Posle Korintijansa pobede odneli Atletiko Paranense i Kruzeiro

Prethodne dve godine su drugorangiranim klupskim takmičenjem u Južnoj Americi gospodarili ekvadorski timovi, ove bi lako moglo da se dogodi da titula ode u Brazil. I ne samo titula, već da budemo svedoci svebrazilskog finala!

Posle Korintijansa koji je stigao na prag mesta u četiri najbolja tima Sudamerikane, veliki korak napred napravili su Atletiko Paranense i naročito Kruzeio pobedama nad Rasingom, odnosno Libertadom.

Izabrane vesti

Dvostruki osvajač Kopa Sudamerikane je na svom terenu minimalnim rezultatom pobedio Rasing, ali mu jasno predstoji žestoka borba u predgrađu Buenos Ajresa. Objektivno, Rasing je mogao komotno do nerešenog ishoda, ali jednostavno lopta nije htela u gol. Iako su gosti imali značajno veći posed lopte (61-39), Atletiko je ipak napravio više konkretnih šansi. I ne samo napravio, već je Gabrijela Arijasa stavio na ozbiljne muke i fudbaleri Rasinga treba da zahvale Čileanca na tome što je samo jednom lopta završila u mreži. Čak šest prvoklasnih intervencija imao je Arijas i da ne beše njega, Paranense bi veroatno već uveliko razmišljao o polufinalu.

Trijumf Atletiku doneo je Žoao Kruz u finišu prvog poluvremena, na asistenciju Agustina Kanobija. Ispalio je fantastičan hitac gotovo sa ivice kaznenog prostora, neodbranjivo je to bilo za protivničkog golmana.

S druge strane, Kruzeiro je rutinski dobio paragvajski Libertad i praktično već obezbedio polufinale. I drugi brazilski klub iz večerašnjeg programa tresao je mrežu u prvom poluvremenu. Prvo je to učinio Kajo Žorž već u 19. minutu, da bi u poslednjim sekundama prvog dela Lautaro Dijaz pogodio metu i dao Kruzeiru ogroman kapital pred revanš koji je na programu za sedam dana.

KOPA SUDAMERIKANA - ČETVRTINALE (PRVE UTAKMICE)

Sreda

Fortaleza - Korintijans 0:2 (0:1)

/Konorado 39, Juri Alberto 90/

Četvrtak

Lanus - Independijente Medeljin 0:0

Petak

Atletiko Paranense - Rasing 1:0 (1:0)

/Žoao Kruz 38/

Libertad - Kruzeiro 0:2 (0:2)

/Kajo Žorž 19, Dijaz 45+3/



tagovi

Atletiko ParanenseKruzeiroKopa Sudamerikana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara