Dijego Simeone (©Reuters)
Dijego Simeone (©Reuters)

Čolo jasan: Ekipa mora više da isprati Grizmana; Ne znam zašto bih menjao poziciju Alvarezu

Vreme čitanja: 3min | pet. 20.09.24. | 03:22

"Dajem mu minute jer je došao ovde da igra, da pokaže talenat i radi upravo to. Jako je važan igrač za nas. Ne postiže golove koliko bi hteo, kao ni Serlot, ali nastavljamo da radimo i golovi će doći"

Dobro su se preznojili fudbaleri madridskog Atletika da nadigraju Lajpcig i otvore Ligu šampiona pobedom, ali se čekanje isplatilo. Hosemin gol na ulazu u dodato vreme napravio je razliku i potvrdio bolju igru madridskog kluba koji je veći deo meča diktirao tempo.

Dijego Simeone jeste bio zadovoljan ishodom, ali ne u potpunosti činjenicom da je moralo da se čeka do poslednjeg momenta za preokret. Ali, kaže da je pobeda najbitnija.

Izabrane vesti

"Ono što se dogodilo u meču je sasvim očekivano. Kontrolisali smo 80 odsto utakmice. Nismo mogli da zaustavimo tu kontru kada su dali gol, izveli su tu akciju jako dobro. Posle toga smo pronašli način da im zaustavimo kontre, nije ih ni bilo više, pa smo mogli više da igramo u njihovoj polovini. Imali smo četiri situacije iz kojih smo mogli da postignemo gol, ali nismo sve dok Alvarez nije uzeo loptu i započeo akciju iz koje je Grizman pogodio", temeljan je bio Simeone uz dodatak:

"U nastavku manje-više ista slika, kontrolom smo držali sve u našim rukama. Bio je prostor između 60. i 70. minuta, kada smo se zbog izmena adaptirali an promene i drugačiji ritam, ali Galager, Lino, Serlot i Nauel su nam dali snagu. Nastavili smo da napadamo i tada je došao Hosemin gol, za zasluženu pobedu".

Na pitanje da li se u nekom trenutku uplašio da će pobeda izmaći iz ruku odgovorio je:

"Videli ste kakav smo pristup imali. Počeli smo napadački, jer smo znali da će oni izaći u sistemu 4-2-2-2, što nam je dalo prostor sa Koreom, Alvarezom i Grizmanom. Video sam da u drugom poluvremenu možemo da izvršimo još veći pritisak sa drugim igračima. Konor ima noge, Lino nam je dao svežinu, Serlot veće prisustvo u kaznenom prostoru. Bili smo jači i napadali smo više. Gol je bio rezultat toga".

Antoan Grizman je odigrao sjajnu utakmicu.

"On je najsrećniji. Potreban nam je takav. Uvek je bio neko ko pravi razliku, radi drugačije stvari. Potrebno nam je da ga ekipa više podrži kako bi bio i više prisutniji u igri".

Zapitali su se španski novinari da li Hulijanu Alvarezu treba da se menja pozicija?

"Ne, on je napadač, to je njegov pozicija. Ne vidim razlog da se menja".

Promenili su pitanje - da li mu Čolo veruje zato što donosi drugačiji kvalitet na terenu?

"Dajem mu minute jer je došao ovde da igra, da pokaže talenat i radi upravo to. Jako je važan igrač za nas. Ne postiže golove koliko bi hteo, kao ni Serlot, ali nastavljamo da radimo i golovi će doći".

Sa Anhelom Koreom je hteo nešto drugačiji pristup.

"Grizman je počeo levo, a Anhel desno, kako bismo otvorili veći prostor Kokeu i De Polu. Posle smo se prebacili u 5-3-2, sa Grizmanom koji je u vezi i Koreom napred. Svidelo mi se šta sam video".

O ciljevima nije hteo...

"Koliko daleko možemo? Do Portugalije, gde igramo sa Benfikom za deset dana. Ovaj format nas tera da pobeđujemo. Ranije su i nerešeni ishodi bili dovoljni, sada moraš da pobeđuješ. Ako to ne možemo, moramo da izvučemo nešto drugo, ali je jasno da onaj ko bude imao više pobeda ide u Top 8 i ne mora da igra dve utakmice".


tagovi

Dijego SimeoneAntoan GrizmanHulijan AlvarezAtletiko MadridLiga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara