(©ŽOK Radnički Beograd)
(©ŽOK Radnički Beograd)

Letnja transfer pijaca: Krstašice jače za Jeković, Inđija privolela bivšu šampionku

Vreme čitanja: 2min | ned. 28.07.24. | 10:49

Superligaši sve kompletniji

Kako se približava početak nove sezone u Superligi Srbije, tako su i klubovi sve aktivniji na letnjoj transfer pijaci. U protekla tri dana posebno preduzimljivu u sklapanju igračkog mozaika bili su čelnici Inđije, ali i vodeći ljudi Radničkog iz Beograda počeli su sa osvežavanjem sastava.

Inđija je posle dogovora sa Minjom Tasić i Magdalenom Kurćubić nastavila da „pazari“ u Prvoj ligi. Procena stručnog štaba na čelu sa strategom Nikolom Jerkovićem je da u nižem rangu takmičenja ima izobilje kvalitetnih odbojkašica. Poslednja u nizu, barem trenutno, koja je napravila sličnu selidbu je i Anđela Stojković (30).

Izabrane vesti

Iskusna igračica pokriva poziciju srednjeg blokera, a zanimljivo je da je lepe uspomene vežu za već pomenutog Jerkovića. Naime, provereni stručnjak je Stojkovićevu pre više od deceniju uveo u seniorski pogon Kolubare iz Lazarevca. Napravila je ova dama u međuvremenu solidnu karijeru, nastupajući u lajkovačkom Železničaru, Valjevu, Ubu, u kojem je osvojila titulu, Kup i Superkup Srbije, Kleku, češkom Brunu i užičkom Jedinstvu.

Brigu manje na istom mestu u startnoj postavi ima i Radnički iz Beograda. Popularne Krstašice angažovale su Anu Jeković (27), koja je poslednje dve sezone provela u Spartaku iz Subotice. U redovima Golubica prikazivala je konstantne partije i predstavljala značajnu polugu u napadu, uz Saru Klisuru i Anu Jaromazović. Na kraju je na svoj konto dodala ukupno 172 poena, računajući 35 blokova i 20 asova. Prethodno je branila boje Vizure, Beograda, obrenovačkog Tenta, Crvene zvezde i Srema.

Piše: Uroš Selenić



tagovi

Odbojkaški transferiŽOK Radnički Beograd

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara