Novak Đoković (©Reuters)
Novak Đoković (©Reuters)

NAJAVA DANA (sreda, 18. novembar): Orlovi na Baćuške, Zvezda u Milanu, a Nole protiv Medvedeva

Vreme čitanja: 4min | sre. 18.11.20. | 05:34

Evo koji nas najvažniji sportski događaji očekuju danas...

Izabrane vesti

(Fudbal, Liga nacija, Grupa 2, A divizije)

Danci su na dva boda zaostatka za Belgijancima, odnosno u šansi da preuzmu vodeće mesto u grupi. Domaćin se ovoga puta nada da će se ponoviti egzibicija Mertensa koji je asistirao za prvi gol Denajera, a zatim sam postigao drugi za septembarsku pobedu nad Danskom pri konačnih 0:2. Uzgred, Belgija je u poletu i zbog toga što je nedavno sa 2:0 dobila Engleze koji su prvi pogodak primili već u 10. minutu utakmice.

BiH – ITALIJA, 20.45

(Fudbal, Liga nacija, Grupa 1, A divizije)

Sve sem čistog posla Italijana koji su željni osvete Bosancima za septembarski X nije realno. Naime, gostujuća selekcija u utakmicu ulazi nakon remija sa Holandijom i pobede od 2:0 nad Poljskom. Oni će sada dati sve od sebe da sačuvaju Donarumin gol, a da što je to više moguće ugroze mrežu selekcije Dušana Bajevića. Dakle, na Grbavici se očekuje da domaćin zaigra defanzivno.

ENGLESKA – ISLAND, 20.45

(Fudbal, Liga nacija, Grupa 2, A divizije)

Island se tretira kao velika nula! Ova selekcija nema ni bod u grupi, a uz svih pet poraza povukla je i gol razliku od 3:13. Od Engleza su primera radi primili tek jedan gol, još u septembru što nije ni čudo imajući u vidu lošu fazu tima koji je do sada postigao tek tri gola. Neime, nešto definitivno ne štima u Sautgejtovoj družini kada ekipa sa Harijem Kejnom u špicu nije mogla više. Moraju ovde Englezi da opravdaju ulogu favorita, budući da su vezano poraženi od Danaca i Belgijanaca.

POLJSKA – HOLANDIJA, 20.45

(Fudbal, Liga nacija, Grupa 1, A divizije)

Ne, nisu se Poljaci osramotili protiv Italijana koji su ih savladali sa 2:0. Sada je na redu bitka sa Lalama koje su ih u septembru dobile s minimalcem. Situacija u grupi je neizvesna, jer Poljake od vodeće Italije deli dva, a Holanđane jedan bod. Kako bilo, od Lala se svakako očekuje više, što potvrđuje i međusobna istorija koja na poslednjem meču posle par decenija nije otišla u GG3+ ishod.

AUSTRIJA – NORVEŠKA, 20.45

(Fudbal, Liga nacija, Grupa 1, B divizije)

Austrija iz utakmice više ima 12 poena, a Norveška koja je ostvarila ubitačnu gol-razliku od 11:3 poseduje devet bodova. Pokušaće Norvežani da se revanširaju rivalu za septembarski poraz, što neće biti nimalo lako krene li utakmica da se odvija po matrici prvog kola kada su Austrijanci loptu u svom posedu držali čak 60 procenata vremena, 15 puta šutirali ka golu, od čega je šest udaraca išlo u okvir gola.

SRBIJA – RUSIJA, 20.45

(Fudbal, Liga nacija, Grupa 3, B divizije)

Srbija mora da pobedi, a da uz to i Mađarska savlada Tursku. Takvim raspletom selekcija Ljubiše Tumbakovića bi izborila opstanak u Ligi B, dok bi se u niži rang otišla Turska. Svaki drugi ishod Orlove degradira. Igrači su umorni, žale se na povrede, a pitanje je i koliko je moralni aspekt jak da se protiv Baćuški koje su poslednji put savladale Orlove sa 3:1 pokaže maksimum. U svakom slučaju, Rusi su u krizi rezultata, pa eto šanse za Srbiju da se iskupi za razočaravajući X protiv Škota koji je otišao u poraz, a zatim i remi sa Mađarima.

VELS – FINSKA, 20.45

(Fudbal, Liga nacija, Grupa 4, B divizije)

Obračun za promociju u A diviziju biće žestok. Međutim, Finci su ti koji po zlu pamte Vels koji je do četiri podbede došao sa po golom, a u remi sa Irskom otišao bez pogodaka. Dakle, Vels ne prima lako golove, pa će Fincima koji su do sada postigli šest biti teško. Po svemu sudeći, ovo bi mogla biti napeta utakmica bez mnogo pogodaka.

Očekivano je, pa i prilično izvesno da Real i Makabi prirede spektakl sa plusom na poene, s tim što Špance treba smatrati favorizovanim sastavom. Naime, viđeno je u Makabiju dosta nestabilnosti na poslednjim mečevima, dok je Real pobedama nad Bajernom, Žalgirisom i Zvezdom pokazao zavidan nivo sigurnosti u igri.

MILANO – CRVENA ZVEZDA, 20.45

(Košarka, Evroliga)

Teškom mukom košarkaši Crvene zvezde savladali su Split sa 78:76 (18:24, 20:18, 22:17, 18:17). Sudar sa Milanom ozbiljan je izazov, uprkos uredne tradicije koja beleži sve najlepše po Zvezdu na gostovanjima italijanskom rivalu. Saša Obradović se neće sigurno zavaravati tom logikom, uprkos oscilacijama igara rivala u čiji roster je ove sezone puno uloženo.

N. ĐOKOVIĆ – D. MEDVEDEV, 21.00

(Tenis, ATP London)

Novak je savladao Dijega Švarcmana u prvom kolu grupne faze završnog turnira u Londonu. Međutim, Medvedev kao i on, dakle u dva seta sa 6:3, 6:4, savladao Aleksandera Zvereva. Ovim potezom pokazao koliko je silovit, te da će iz sve snage pokušati da se suprostavi svetskom broju jedan. Novak će morati da bude odlučan, kako bi ponovio januarsku pobedu nad ovim rivalom, a da mu se ne omaknu greške koje su dovele do dva kiksa sa Medvedovim prošle godine.


tagovi

najava dana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara