TREĆA SMENA: Nemoguća misija za Pumas, izazov za Rokea Santa Kruza, Junior sedi na dve stolice...

Vreme čitanja: 4min | ned. 06.12.20. | 22:58

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju tokom noći

INDEPENDIJENTE - DEFENSA I HUSTISIJA, 23.10

Izabrane vesti

(Fudbal, Argentina - Kup Dijega Maradone)

Revijalna utakmica u Aveljanedi. Independijente je već obezbedio prolaz u drugu fazu Kupa Dijego Maradona, dok njegov večerašnji rival Defensa i Hustisija nema nikakve šanse za taj podvig. Kao da je Ernan Krespo orijentisao sve resurse ka uspehu u Kopa Sudamerikani, gde je njegov tima uspeo da se dokopa četvrtfinala izbacivši Vasko. U toj fazi je i Independijente, koji je imao nešto lakši posao u vidu Feniksa, pa nema dileme da će oba kormilara da odmore glavne adute za važne izazove koji im predstoje. 

UNION LA KALERA - EVERTON, 23.30

(Fudbal, Čile 1)

Šampionat Čilea nedavno je ušao u drugi krug, a jedan od glavnih kandidata za tron je Union La Kalera. Naročito sada kada je pre tri dana ispala iz osmine finala Kopa Sudamerikane, pa do kraja sezone može da se koncentriše na jedan front. Ipak, ostaje da se vidi da li je eliminacija od Juniora na penale ostavila posledice po drugoplasiranu ekipu prvenstva, koja ima priliku da se bodovno poravna sa liderom Universidad Katolikom u slučaju pobede nad Evertonom. Sa druge strane, gost je u sredini tabele, taman jednako između plasmana u Sudamerikanu i zone ispadanja, a nije pobedio na tri protekla susreta. Prvi meč u sezoni pripao je Union la Kaleri sa 1:0.

GUARANI - OLIMPIJA, 00.30

(Fudbal, Paragvaj 1)

Veliki izazov je pred Olimpijom i njenim najboljim strelcem Rokeom Santa Kruzom. Najtrofejniji paragvajski tim suočiće se noćas sa Guaranijem, koji se u dosadašnjem toku Klausure pokazao kao veoma tvrd rival. Na njegovim mečevima, a bilo ih je osam, palo je ukupno 13 golova, dok je sam Santa Kruz postigao do sada sedam. Olimpija je trećeplasirana sa četiri boda manje od lidera Sero Portenja, dok je Guarani na sedmom mestu sa tri boda zaostatka za njom. Prethodni međusobni meč pripao je Guaraniju u avgustu sa 2:1, kada je prekinuo niz od devet duela bez trijumfa nad Olimpijom.

EMELEK - BARSELONA, 01.00

(Fudbal, Ekvador 1)

Praznik u Ekvadoru. Tako je uvek kada se sataju Emelek i Barselona. Na programu je noćas Klasiko Astiljero, njegova 292 epizoda, u okviru 11. runde druge faze prvenstva. Električari i Kanarinci dele prvo mesto sa po 21. bodom do sada i vode mrtvu trku za prvo mesto i plasman u finale. Tamo ih čeka LDU Kito, pobednik prve faze, a ulog je i potencijalni plasman u grupnu fazu Kopa Libertadores. Poslednji dvoboj gvajakilskih rivala zbio se u avgustu ove godine i Barselona je slavila kod kuće sa 2:1 posle preokreta u završnici.

NJUELS - LANUS, 01.30

(Fudbal, Argentina - Kup Dijega Maradone)

Njuels Old Bojsi nemaju nikakve šanse za prolaz u sledeću fazu Kupa Dijego Maradona, dok Lanusu treba pobeda kako bi pretekao Taljeres, ili čak i remi ukoliko bi njegov konkurent bio poražen od Boke. Mada, nije uvek pametno oslanjati se na druge, pa nema dileme da će Lanus juriti bodove protiv nemotivisanog rivala. Pre skoro mesec dana Njuels je slavio u gostima Lanusu, ali od tada je upao u krizu, dok je Granata zaređala sa dobrim partijama. Pre pet dana u okviru Kopa Sudamerikane Lanus je sa čak 6:2 pobedio Bolivar i proslavio prolaz u četvrtfinale.

TALJERES - BOKA JUNIORS, 01.30

(Fudbal, Argentina - Kup Dijega Maradone)

Mnogo uzbuđenja očekuje se na stadionu Mario Alberto Kempes, gde Boka Juniors gostuje Taljeresu. Boki večeras “igra” i remi kako bi overila plasman u narednu fazu, dok Taljeres ne sme da rizikuje iksom, jer bi ga Lanus pobedom preskočio. Plavo-zlatni u Kordobu stižu posle pobede nad Internasionalom u osmini finala Kopa Libertadores, ali kako ih revanš očekuje već za četiri dana, Migel Anhel Ruso se odlučio da večeras odmori nekolicinu igrača. Stoga se u avionu za Kordobu nisu našli Karlos Tevez i Eduardo Salvio, koji su postigli više od polovine prvenstvenih pogodaka za Boku.

PUMAS - KRUZ AZUL, 01.30

(Fudbal, Meksiko 1 - Apertura)

Leon čeka rivala u finalu Aperture. Tamo će Pumas ili Kruz Azul, mada je očiglednije da će to da bude gost, koji iz prvog susreta ima veliku prednost. Pumas se u revanšu suočava sa 0:4, što je poprilično visoka prepreka. Ni tradicija mu ne ide naruku, jer do sada je u skoro 50 dvoboja sa Kruz Azulom samo u tri navrata uspevao sa pobedi sa dva gola razlike, dok je sa druge strane La makina uspevala da česti deklasira rivala. Deluje da Pumas pred sobom ima nemoguću misiju.

AMERIKA DE KALI - JUNIOR, 02.00

(Fudbal, Kolumbija 1 - Apertura)

Bitka za finale plej-ofa kolumbijske Primere, prva epizoda. Amerika de Kali, večeras, osim domaćeg terena ima još jednu prednost. Odmornija je i koncentrisanija. Junior ima još jedan front ispred sebe, plasirao se u četvrtfinale Kopa Sudamerikane i tamo za rivala ima čileanski Kokimbo, što će reći da ima lepu šansu da uđe u polufinale, a onda je sve moguće. Prvi duel sa Čileancima očekuje ga kroz tri dana, pa je pred kormilarom odluka da li će da noćas promeša karte. Amerika i Junior okončali su ligaški deo takmičenja sa istim brojem bodova, a međusobni duel u oktobru završen je remijem.


tagovi

Južna AmerikaTreća smena

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara