(foto: FK Radnički Niš)
(foto: FK Radnički Niš)

Radnički ne pobeđuje pred pauzu, OFK Beograd Mozzart Bet ne gubi kad protivnik povede

Vreme čitanja: 4min | pet. 04.10.24. | 19:36

Premijerna utakmica 11. kola Mozzart Bet Superlige na Čairu okončana sa realnih 1:1

Remi u uvodnom susretu 11. kola srpskog šampionata označio je kraj dve velike serije od po četiri uzastopne pobede – Radničkog na domaćem terenu ove sezone, a OFK Beograd Mozzart Beta u prethodne četiri prvenstvene runde. Vrlo uzbudljiva utakmica na Čairu, čiji su akteri opravdali epitet timova koji su među najprijatnijim ovosezonskim iznenađenjima srpskog klupskog fudbala, okončana je rezultatom 1:1, reklo bi se više po meri gostiju sa Karaburme.

Romantičari ove sezone ne gube kada protivnik povede i to više nije slučajnost. Ovog puta nisu kompletirali preokret kao u prethodna četiri navrata, ali ih ovaj bod cementira na drugoj poziciji tokom predstojeće reprezentativne pauze, na koju Radnički ni ovog puta neće otići pobedom i to već postaje nepisano pravilo. Postoji ugao iz kojeg bi Nišlije mogle da budu nezadovoljne ovim bodom, jer su u prvom poluvremenu igrale „ono njihovo“, prepoznatljivo, srčano, nadahnuto, vodile pri odlasku na veliki odmor, ali se u nastavku poptuno izgubila ta energija. OFK Beograd Mozzart Bet je vrlo brzo stigao do izjednačlenja i do kraja bio konkretniji, možda čak i bliži trijumfu.

Izabrane vesti

Od ekipe čija su rak rana bili prekidi, potpuno bezopasne u tom segmentu čitave prošle sezone, Nišlije postadoše „srpski Arsenal“. Treću uzastopnu utakmicu, a ukupno četvrti put ove sezone tresu protivničku mrežu posle udarca iz ugla. I to - sve različiti strelci i, mahom, različiti izvođači.

Ovog puta centrirao je Vanja Ilić, a na pravom mestu našao se Marko Petković i sproveo loptu u mrežu. Najveće iznenađenje u timu Nikole Driničića – prvi put ove sezone u startnoj postavi (igrao samo pet minuta do sada), u kojoj je zamenio Andreju Stojanovića, na čije se mesto levog beka preselio Đin-Ho Đo. Ko će kome, ako ne svoj svome – OFK Beograd je, podsetimo, matični klub nekadašnjeg kapitena Crvene zvezde.

Prvo poluvreme bilo je neuporedivo sadržajnije. Prštalo je od prvog minuta, košmaran uvod utakmice imao je kapiten gostiju Aleksandar Đermanović, čiji su hroničnu nesigurnost namirisali niški fudbaleri, napali ga visokim presingom, a opasno je bilo dva puta u prvih deset minuta, nakon udarca Stjuarta iz mrtvog ugla i voleja Vanje Ilića, koji je prohujao pored gola.

Tresao se okvir gola na obe strane, Flajter je pogodio stativu posle polukontre i asistencije Mituljikića, dok je projektil Vanje Ilića sa distance zaustavila prečka. U 38. minutu, primera radi, u samo nekoliko sekundi uzbuđenja na oba kraja terena. Jamkam je spasio čist gol, nakon što je Manojlović bio neodliučan u istrčavanju van kaznenog prostora, a preopasni Flajter gađao u nebranjenu mrežu, dok je udarac Bosića neverovatnom paradom iz gornjeg ugla vrhovima prstiju izvadio Balša Popović.

Znatno agresivnije ušli su Romantiučari u drugo poluvreme, nekoliko puta opasno pripretili, visio je gol Radničkog u vazduhu i veoma brzi su Nišlije kapitulirale. Vukičević je šutirao oštro po zemlji, po klizuvaom terenu Manojlović je samo kratko odbio loptu, ali pravo na nogu Nikoli Mituljikiću, koji se našao na pravom mestu, ubacio loptu u mrežu i nastavio seriju svojih vrlo učinkovitih partija u poslednje vreme.

Nekako je pao tempo utakmice, posebno u igri domaćeg tima. Trostruka izmena trenera Drinčića nije imala nikakav efekat, rezervisti nisu ništa doneli, dok je, primera radi, Bermudez uneo svežinu u redove Beograđana i u nekoliko navrata zaledio navijače šćućurene na zapadnoj tribini, jedinoj natkrivenoj, po velikom pljusku po kojem je utakmica odigrana. Ipak, rezultat se nije menjao, možda je ovako i najpravednije po svemu viđenom.

MOZZART BET SUPERLIGA - 11. KOLO

RADNIČKI – OFK BEOGRAD MOZZAERT BET 1:1 (1:0)

/Petković 23 – Mituljikić 53/

Niš. Stadion Čair.

Gledalaca: 1000.

Sudija: Novak Simović (Lovćenac).

Žuti kartoni: Đo, Bosić (Radnički), Vukičević (OFK Beograd).

RADNIČKI (4-4-2): Manojlović 6 – Petković 6,5 (od 56. Frej 6), Vojnović 7, Jamkam 7, Đo 6,5 – Nišić 6, Stajić 5,5 (od 74. Terzić), Ilić 7 (od 56. Belaković 6), Bosić 7 – Jurukov 6 (od 56. Zec 5,5), Stjuart 6,5 (od 89. Ivelja).

OFK BEOGRAD MOZZART BET (4-2-3-1): Popović 7 – Gobeljić 6,5, Đermanović 5,5, Momčilović 6, Vukičević 7 – Ado 6,5, Paločević 7 – Mituljikić 7 (od 90+2. Stanojlović), Knežević 6 (od 71. Cvetković), Anan 6 (od 71. Bermudez 7) – Flajter 6,5 (od 78. Stojilković).

Igrač utakmice: Nikola Mituljikić (OFK Beograd Mozzart Bet) 7.


MOZZART BET SUPERLIGA - 11. KOLO:

Petak

Radnički Niš - OFK Beograd Mozzart Bet 1:1 (1:0)

/Petković 23 - Mituljikić 53/

Subota

14.00: (2.85) Radnički 1923 ((3.35) Čukarički (2.50)

16.00: (2.50) Železničar (3.25) Mladost (2.90)

18.30: (1.25) Partizan (6.00) Tekstilac (11.00)

Nedelja

14.00: (2.50) Napredak (3.15) Novi Pazar (3.00)

19.00: (14.0) IMT (6.75) Crvena zvezda (1.20)

19.00: (3.60) Spartak (3.45) Vojvodina (2.05)

21.00: (1.28) TSC (5.70) Jedinstvo (10.5)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Mozzart Bet SuperligaRadnički NišOFK Beograd

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara