Pol Pogba (©Reuters)
Pol Pogba (©Reuters)

Oglasio se Pogba: Konačno! Noćna mora je gotova

Vreme čitanja: 2min | sub. 05.10.24. | 00:12

Francuz se raduje povratku na teren, ali pitanje je hoće li ga u Juventusu dočekati raširenih ruku...

Pakao je prošao. Tako Pol Pogba gleda na informaciju da mu je Sud za sportsku arbitražu drastično umanjio suspenziju, skrativši je sa četiri godine na svega 18 meseci.

Podsetimo, francuski vezista je pao na doping testu još u septembru 2023. godine. Od tada je bio suspendovan i istovremeno pod istragom, koja je okončana u februaru ove godine kada mu je izrečena četvorogodišnja kazna. I mada u saopštenju za javnost ne krije da je kriv, napominje da nije grešio namerno zbog čega se Sportski arbitražni sud na kraju i smilovao.

Izabrane vesti

"Konačno, noćna mora je gotova. Nakon odluke Suda za sportsku arbitražu, radujem se danu kada ću ponovo moći da sledim svoje snove. Uvek sam govorio da nikada nisam svesno prekršio propise Svetske antidoping agencije kada sam uzimao dodatak ishrani koji mi je prepisao lekar, a koji ne utiče niti poboljšava performanse sportista. Igram pošteno, i iako moram da prihvatim da je ovo strog prekršaj, želim da se zahvalim Sportskom arbitražnom sudu koji je čuo moje objašenjenje", napisao je Pogba.

Ublažena kazna ističe mu u februaru naredne godine, što znači da bismo već od marta mogli da ga vidimo na terenu.

"Ovo je bio veoma uznemiravajuć period u mom životu jer je sve za šta sam toliko radio stavljeno na čekanje. Hvala vam još jednom za svu ljubav i podršku. Jedva čekam da se vratim na teren."

Pitanje je, međutim, u čijem će se dresu vratiti na teren. Pogba ima ugovor sa Juventusom do leta 2026. godine i po njemu bi trebalo da zarađuje 8.000.000 evra godišnje, ali je od trenutka suspenzije njegova mesečna plata skresana na minimalac, odnosno 2.000 evra.

Uostalom, Pogba za razliku od Nikoloa Fađolija, koji je takođe bio suspendovan tokom prethodnih meseci, nije dobio podršku iz kluba, a da su odnosi dveju strana zahladneli nije krio ni sam fudbaler u ranijem intervjuu za italijanski Skaj.

"Prema poslednjim informacijama i dalje sam igrač Juventusa. Imam ugovor, ali nisam imao priliku da pričam sa direktorom ili trenerom... Mislim da čekaju ishod žalbe, ali to morate da pitate njih", izjavio je Pogba.

Sve i da zanemarimo finansijski momenat, mada ga je teško ostaviti po strani budući da nova uprava Juventusa radi na tome da olakša plati spisak, utisak italijanskih medija je da će se i čisto iz sportske perspektive Pogba teško vratiti u tim.

Jer podsetimo, Juventus je letos preuzeo Tijago Mota, a Mota kod uprave kluba insistirao da mu dovedu Tena Kopmejnersa, pa je vezni red dodatno ojačao dovođenjem Daglasa Luiza i Kefrena Tirama. Pride su od ranije tu i Manuel Lokateli, Nikolo Fađoli i Veston Mekeni, i svaki od njih trojice igra vrlo dobro na startu nove sezone...


tagovi

Pol PogbaJuventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara