Janis Sferopulos i Nemanja Nedović (©MN Press)
Janis Sferopulos i Nemanja Nedović (©MN Press)

Nedović i Sferopulos saglasni: Iskustvo presudilo, imamo igrače sa mnogo godina u Evroligi

Vreme čitanja: 2min | sub. 05.10.24. | 01:33

"Oni su igrali mnogo ovakvih utakmica. Donosili smo dobre odluke i to je bilo jako bitno", kaže trener crveno-belih posle trijumfa nad Parizom (80:77)

Jedna je od najstarijih ekipa u Evroligi ove sezone, ali to ne mora nužno da bude loša stvar. Štaviše, ako pitate ekipu Crvene zvezde njene godine i iskustvo koje one sa sobom donose pomoglo im je da sezonu u Evropi započnu trijumfom.

Bio je regionalni šampion na ivici provalije u Parizu, dugo bio u zaostatku za prošlogodišnjim osvajačem Evrokupa, u jednom trenutku bio i na minus 13, ali i pored toga nije paničio, već je staloženo ušao u završnicu i serijom 11:0 režirao preokret (80:77).

Izabrane vesti

Trener crveno-belih kaže – prelomilo je iskustvo.

"Naravno, jer imamo te iskusne igrače sa mnogo godina u Evroligi. Oni su igrali mnogo ovakvih utakmica. Donosili smo dobre odluke i to je bilo jako bitno", napomenuo je Sferopulos.

Kaže grčki strateg da će ovaj trijumf značiti njegovom timu na polju samopouzdanja.

"Jeste bitno, ali sezona je duga. Dobro je početi pobedom, ali ima još mnogo da se igra, ovo je maraton, tako da moramo da ostanemo fokusirani, ostanemo skromni, nastavimo da radimo naporno i da se borimo utakmicu po utakmicu. Kao što smo i počeli, tako i da nastavimo", dodao je trener Crvene zvezde.

Osvrnuvši se na pomenutu seriju 11 poena koju su crveno-beli napravili u drugoj polovini treće četvrtine, heroj pobedničke ekipe Nemanja Nedović takođe je istakao iskustvo kao važan faktor.

"Nismo odustali, to ima veze sa našim iskustvom. Znamo kako da se izborimo sa teškim situacijama i to smo i uradili danas", izjavio je Nedović posle meča.

Od igrača iz protivničke ekipe istakao je sinoć najefikasnijeg – Ti Džej Šortsa.

"Pričali smo u poluvremenu. Nismo igrali odbranu u prvom poluvremenu, u drugom smo bili mnogo bolji defanzivno. Izbacili smo ih iz zone komfora. Imaju sjajne igrače, Ti Džej Šorts je legitiman evroligaški igrač i bilo je veoma teško protiv njega. Ali, srećan sam zbog pobede i zbog navijača koji su doli da nas podrže. Pobediti prvu utakmicu u gostima na početku sezone je velika stvar za naše samopouzdanje i moramo da gradimo na ovome. Ne smemo da stanemo sada", zaključio je Nedović.


tagovi

Janis SferopulosNemanja NedovićKK Crvena zvezdaEvroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara