Pep Gvardiola (©Reuters)
Pep Gvardiola (©Reuters)

Siti i Čelsi predložili odlaganje nove sezone, Premijer liga rekla – ne može!

Vreme čitanja: 2min | sub. 05.10.24. | 03:26

"Da Premijer liga kaže 'da' nama? Nikako! Apsolutno ne, to se neće dogoditi", kaže Pep Gvardiola

Ritam iz sezona u sezonu postaje još žešći, a ove godine biće posebno naporno. Novi format Lige šampiona sa sobom donosi više utakmica, a tu je i Svetsko klupsko prvenstvo, koje će se igrati jednom kada se spusti zavesa na nacionalna prvenstva, od 15. juna do 13. jula.

I zato su Mančester Siti i Čelsi, klubovi koji će u pomenutom periodu braniti čast engleskog fubala u Sjedinjenim Američkim Državama, zatražili od Premijer lige da joj izađe u susret i odloži početak nove sezone.

Izabrane vesti

Želeli su iz Sitija i Čelsija da na taj način makar malo zaštite svoje igrače i omoguće im više vremena za oporavak pa iako odluka još nije doneta, na Etihadu i Stamford Bridžu ne očekuju da će im Premijer liga izaći u susret.

Tako makar na čitavu situaciju gleda trener mančesterskog tima Pep Gvardiola, koji je i otkrio da su klubovi već izneli predlog pred čelnike Premijer lige tokom razgovora o uticaju koji bi novo takmičenje moglo da ima na fizičku spremu fudbalera.

"Premijer liga nije dozvolila nama i Čelsiju da odložimo prve utakmice kako bi nam pomogla da se oporavimo – hvala joj na tome! Mislim da je klub tražio od Premijer lige da se odlože prva i druga utakmica, prve dve-tri nedelje, kako bismo imali nedelju ili dve više odmora posle Svetskog klupskog prvenstva...", otkrio je Gvardiola na konferenciji za medije.

I to neće biti dozvoljeno?

"Apsolutno ne! Da Premijer liga kaže 'da' nama? Nikako! Apsolutno ne, to se neće dogoditi", pesimističan je španski trener."Ako ne odlože te utakmice doći ćemo u situaciju da se zapitamo:'Oh, šta ćemo da radimo sada?'. Trenutno nemam pravi odgovor na to pitanje jer nikada nisam bio u toj situaciji, ne znam. Donećemo odluku zdravorazumski."

Zdravoramski bi bilo da Gvardiola ravnomerno rasporedi minutažu svojim igračima, međutim, novinari su podsetili španskog stručnjaka da u propisima FIFA za Svetsko klupsko prvenstvo stoji da klubovi na teren moraju da pošalju 'najjače igrače'.

"FIFA kaže da moramo da dovedemo naše najjače igrače na Svetsko klupsko prvenstvo? Ko su naši najjači igrači? FIFA će mi reći ko su moji najjači igrači? Ne razumem to! Neću ih pitati koji igrači treba da igraju, o tome ja odlučujem", jasan je bio Gvardiola.


tagovi

Pep Gvardiolafifa svetsko prvenstvo klubovaMančester SitiČelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara