TREĆA SMENA: Boka - Santos u epicentru, igra se derbi Rija, čak 11 mečeva u NBA ligi

Vreme čitanja: 3min | sre. 06.01.21. | 23:00

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju tokom noći

Izabrane vesti

(Fudbal, Kopa Libertadores)

Palmeriras je jednom nogom u finalu Kopa Libertadores posle pobede nad River Plejtom od 3:0 u prvom meču u Aveljanedi, a noćas na Bombonjeri je prvi od dva duela Boke Juniors i Santosa. Argentinski velikan se provukao do polufinala eliminacijom Internasionala i Rasinga, dok je tim iz Sao Paula u prethodnoj rundi izbacio favorizovani Gremio. Boka čeka na titulu u Južnoj Americi od 2007. godine. Plavo-žuti su šest puta bili pobednici Kopa Libertadores, pet puta su bili vicešampioni, dok je Santos tri puta osvajao najznačajniji kontinentalni trofej.

BOTAFOGO – ATLETIKO PR, 23.15

(Fudbal, Brazil 1)

Tim iz Rio de Žaneiro se grčevito bori za opstanak u brazilskoj Seriji A. Trenutno je Botafogo pretposlednji i imaće velikih problema da ostane u eliti. Ima čak osam poraza u poslednjih devet utakmica. Gosti se bore za mesto u Kopa Sudamerikana, a imaju dva vezana trijumfa, i to bez primljenog gola. U prvom delu šampionata nije bilo pobednika (1:1) u meču Atletiko Paranense - Botafogo.

GREMIO – BAIJA, 23.15

(Fudbal, Brazil 1)

Gremio je u seriji od 12 utakmica bez poraza i bori se za mesto u Kopa Libertadores. Baija je u užasnoj formi, najgoroj u brazilskoj eliti. Tim iz Salvadora je u seriji od šet poraza u Seriji A i sada je na 16. mestu u prvenstvu, prvom iznad crte, ali sa istim brojem bodova kao i Vasko de Gama. Ekipa iz Porto Alegrea je pobedila u gostima sa 2:0 u prvom duelu u šampionata ova dva tima.

FLAMENGO – FLUMINENSE, 01.30

(Fudbal, Brazil 1)

Veliki derbi Rio de Žaneira igra se na Marakani, Flamengo dočekuje gradskog rivala Fluminense. Oba tima igraju svoje utakmice na istom stadionu. Šampion je u poteri za liderom Sao Paulom koji beži sedam bodova. Flu je u padu forme, ima dva vezana poraza, ali je i dalje u igri za jedno od prvih šest mesta koje vodi u Kopa Libertadores naredne sezone. U prvom delu šampionata Serije A Flamengo je dobio sa 2:1 golovima Felipa Luiza i Gabrijela Barbose Gabigola. Jedini strelac za Fluminense delo je Dioga. Crveno-crni imaju četiri pobede u poslednjih pet mečeva protiv gradskog rivala.

BRAGANTINO – SAO PAULO, 01.30

(Fudbal, Brazil 1)

Ekipa sa Morumbija hita ka tituli u Brazilu. Ima sedam bodova više od najbližih rivala, Atletiko Mineira i branioca krune Flamenga. Dani Alves i drugovi oporavili su se posle poraza od gradskog rivala Korintijansa. Vezao je Sao Paulo dve pobede i opet stekao lepu prednost pred finiš sezone u Seriji A. U prvom delu sezone Sao Paulo i Bragantino su odigrali nerešeno – 1:1. Bragantino, koji je od prošle godine u vlasništvu Red Bula, ima dva uzastopna poraza i boriće se za opstanak do kraja šampionata u Seriji A.

VELEZ SARSFILD – LANUS, 01.30

(Fudbal, Kopa Sudamerikana)

Argentisnki rivali bore se za mesto u finalu Kopa Sudamerikana, drugorangiranog takmičenja na tlu Južne Amerike. Lanus je u prethodnoj rundi eliminisao Independijente, najtrofejniji klub na kontinentu. Velez je u četvrtfinalu izbacio Universidad Katolika. Ekipa iz Bunos Ajresa je blagi favorit, pogotovo u prvom meču na svom stadionu Hose Amalfitani. Velez ima tri pobede u poslednja četiri duela protiv Lanusa.

ATLANTA – ŠARLOT, 01.30

(Košarka, NBA)

Tim Bogdana Bogdanovića je dobro počeo novu sezonu u NBA ligi, ali Atlanta je u padu. Ima tri poraza u prethodna četiri meča, a u Džordžiju noćas stiže Šarlot koji ima skor od dve pobede i pet poraza. Hoksi imaju samo jedan trijumf na svom terenu, uz dva poraza. Prethodna dva meča Altanta je dobila rivala iz Istočne konferencije u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu.

SAKRAMENTO – ČIKAGO, 04.00

(Košarka, NBA)

Kingsi Nemanje Bjelice su u seriji od tri poraza. U Kaliforniju stiže Čikago koji ima polovičan skor od četiri pobede i isto toliko poraza. Bulsi su u naletu. Posle tri uvodna poraza, imaju četiri pobede u prethodnih pet mečeva. Od šest poslednjih mečeva Sakramento je pobedio pet puta. Kod Kingsa najraspoloženiji na startu najjače košarkaške lige na svetu su Dearon Foks i Harison Barns. Uzdanica Čikaga je Zek Levin.



tagovi

Treća smena

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara