Klemen Prepelič (©Cedevita Olimpija/Ales Fevzer)
Klemen Prepelič (©Cedevita Olimpija/Ales Fevzer)

Prepelič se pretvorio u noćnu moru, a Dubai u istinsku ABA pretnju – pala i Cedevita

Vreme čitanja: 2min | ned. 29.09.24. | 19:05

I to bez mnogo otpora

Očekivalo se da će da napadnu Evropu, pa su se ta očekivanja svela na minimum kada se saznalo da će Dubai u debitantskoj sezoni na Jadranu računati na ipak “skroman“ budžet od 4.000.000 evra. Debitanta u ABA ligi momentalno su svi otpisali iz borbe za sam vrh, predviđala mu se borba za treće mesto protiv Budućnosti i Cedevite, međutim, direktan okršaj sa ovim drugima pokazao je da je Dubai ipak stepenik iznad - 92:84 u drugom kolu ABA lige uz utisak da je domaćin još i pomilovan u dvorani Stožice.

Jer taj stepenik nije baš tako nizak, bar ne u slučaju Cedevite, kojoj Dubai nije dao ni promil šanse večeras. Od starta je Slovence napao njihov Klemen Prepelič, koji se polako i sigurno pretvara u noćnu moru svih čuvara na Jadranu.

Izabrane vesti

Posle 16 poena i 10 asistencija u pobedi nad Crvenom zvezdom od 86:84 danas još jedno blistavo izdanje košarkaša koga pamtimo još otkako nas je zatrpao koševima u finalu Evropskog prvenstva 2017. godine. I nakon toga mnogi su ga osporavali i možda on i nije evroligaški as, ali da pravi razliku – pravi i to veliku.

Prepelič je ubacio prvih sedam poena Dubaija i povukao seriju 14:1 koja je odvela goste na 19:5 od čega se Cedevita nije oporavila. Jer svaki put kada bi i pokušala da zaostatak smanji na jednocifrenu razliku Prepelić bi pogodio. I opet. I opet.

Još kada mu se pridružio Nejt Mejson domaćima nije bilo spasa. Tandem koji je šokirao Zvezdu na startu sezone potvrdio je da će ove sezone surovo kazniti svakog ko ga potceni. Prepelič je Cedeviti ubacio 23 poena uz pet skokova i četiri asistencije. Mejson je pobedi doprineo sa 20 poena i sedam asistencija. Danila Anđušića nije služio šut za tri pa je stao na sedam poena, jedan manje ubacio je Nemanja Dangubić, ali uz sedam skokova.

I Dubai je slavio prilično komforno. A utisak je da je mogao i ubedljivije, jer je već na poluvremenu vodio sa 63:42, a tek pred kraj meča sklonio nogu sa papučice za gas.



tagovi

Cedevita OlimpijaKK DubaiKlemen PrepeličNejt Mejson

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara