Foto: FK Crvena zvezda
Foto: FK Crvena zvezda

Drkušić sa Evropskog prvenstva potreban Zvezdi na Đuzepe Meaci

Vreme čitanja: 3min | pon. 30.09.24. | 08:16

Slovenački reprezentativac bi mogao da bude jedan od aduta Vladana Milojevića u pokušaju da se otupi Interova napadačka oštrica

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Milana)

Vanja Drkušić je u Crvenu zvezdu došao kao rešenje za utakmice koje crveno-bele očekuju na visokom evropskom nivou, ali se slovenački fudbaler na stadionu Rajko Mitić suočio sa paklenom konkurencijom na štoperskim pozicijama, procvatom Nasera Đige, ali i povredom koja ga je sprečila da debitiue u Ligi šampiona u dresu voljenog kluba protiv Benfike, kao i da se nađe u konkurenciji za tim protiv Partizana. Ipak, defanzivac koji je pokazao ozbiljan kvalitet na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj mogao bi da bude jedan od aduta Vladana Milojevića u pokušaju da se otupi Interova napadačka oštrica.

Izabrane vesti

S obzirom na to da je teško očekivati da će se šef struke crveno-belih odreći dobro ukomponovanog tandema SpajićĐiga, što nije učinio ni u 174. večitom derbiju, slovenački reprezentativac bi mogao da bude rešenje za upražnjenu poziciju desnog beka. Odnosno da se nađe u sličnoj ulozi koju je Humskoj imao Jong Vu Seol. Da bude treći defazivni štoper i bek sa limitiranim istračavanjima na protivničku polovinu. To bi značilo da bi Korejac dobio više prostora da krene napred, ali će i on morati da bude oprezan, s obzirom na kvalitet bočnih igrača giganta iz Milana. Drkušić bi sa druge strane mogao značajno da olakša otvaranje akcija crveno-belih, s obzirom da ima dobar prvi pas i u stanju je da sa loptom u nogama osvoji značajan deo terena na svojoj polovini.

Simone Inzagi igra sa dvojicom vrlo pokretljivih napadača, pa će Milojević sa Drukušićem kao trećim štoperom pokušavati maksimalno da suzi prostor i u najvećoj mogućoj meri spreči ubitačne napadače kao što su Lautaro Martines i Markus Tiram da igraju jedan na jedan u situacijama kada su okrenuti licem ka protivničkom golu.

Drkušićev problem nakon dolaska u Crvenu zvezdu predstavljala je činjenica da se ekipi Vladana Milojevića priključio nakon gotovo mesec dana bez timskog treninga. Stoga je bilo potrebno strpljenje i da ritam uhvati kroz mečeve Mozzart Bet Superlige, u međuvremenu su ga omeli problemi sa povredom, ali je u meču sa Železničarom iz Pančeva nagovestio je da je spreman za još veće izazove. Okršaji sa Interovim napadačima mogli bi da budu i najizazovniji za odbranu Crvene zvezde u Ligi šampiona ove sezone.

Meč sa Pančevcima nije pokazao samo da je Slovenac spreman da odigra 90 minuta u takmičarskom ritmu, već i da može da donese i dodatni kvalitet u igri u vazduhu crveno-belih, pre svega u napadu, što je ozbiljno nedostajalo Milojevićevom timu na premijeri u elitnom takmičenju. Srpski šampion je imao čak sedam kornera u utakmici sa Benfikom, ali je u samo jednom, kod pokušaja Nasera Đige u drugom poluvremenu, bio opasan po gol Anatolija Trubina, što je premalo iz tako velikog broja udaraca iz ugla.

Vanja Drkušić je na Evropskom prvenstvu privukao pažnju načinom na koji se nosio sa golgeterima vrhunske klase poput Rasmusa Hejlunda, Aleksandra Mitrovića, Harija Kejna i Kristijana Ronalda, pa stoga i nije čudilo što je Crvena zvezda uložila krajnje napore da ga dovede na stadion Rajko Mitić prošlog leta. Naravno, pomogli su odnosi sa Zenitom, ali i to što je odlični defanzivac imao ogromnu želju da zaigra u dresu kluba za koji navija od malih nogu.

Zvezda bi sa slovenačkim reprezentativcem mogla dodatno da dobije na karakteru u defanzivi, jer je Drkušić u Nemačkoj plenio sigurnošću. Ako bi taj nivo igre i samopozdanja uspeo da preslika i na utakmicu sa Interom, Milojević bi na Đuzepe Meaci dobio snažnog defanzivnog aduta i igrača koji bi mogao da unese mirnoću čitavom timu. Čak i da se to dogodi, veliko je pitanje koliko bi Crvena zvezda bila blizu pozitivnog rezultata u Milanu, ali bi svakako mogla da stekne novi impuls samopouzdanja na putu ka približavanju ekipama visokog evropskog nivoa.



tagovi

Vanja DrkušićVladan Milojević

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara