Filip Petrušev (©Starsport)
Filip Petrušev (©Starsport)

Pucali obruči u prvom atinskom derbiju! Sjajni Petrušev i Olimpijakos do pehara Superkupa

Vreme čitanja: 2min | ned. 29.09.24. | 22:16

Više nego dobra košarka za start sezone

Pao je čak i jedan Real na startu takmičarske sezone, poraze su pretrpeli i Olimpija i Baskonija, ali kad je atinski derbi u pitanju? Nije bitno da li je početak ili kraj, bitno je da se potučeš do poslednje kapi krvi, pa smo tako u prvom sudaru Olimpijakosa i Panatinaikosa u novoj sezoni videli sjanu košarku i na kraju pobedu crveno-belih od 86:85 za pehar grčkog Superkupa.

Bilo je tu svega što jedan derbi treba da sadrži. Velike borbe, preokreta, odličnih poteza, pa čak i prekida od pola sata izazvanog još na početku meča na Rodosu kada je Mozes Rajt zakucao za vođstvo Olija od 12:6 i polomio obruč, a kako zbog radova u dvorani nije bilo drugog onda se poprilično sačekalo sa nastavkom.

Izabrane vesti

Taman da užitak potraje što duže, jer grčki velikani danas su nam potvrdili da će i ove sezone napasti sve moguće trofeje. Ovaj prvi pripao je Olimpijakosu i sjajnom Filipu Petruševu, koji je bio već viđen u Crvenoj zvezdi da bi u Atini ostao samo zbog povreda Mustafe Fala i Nikole Milutinova. I Jorgosu Barcokasu je sigurno i te kako drago što je Petrušev i dalje tu, jer on je bio jedan od najzaslužnijih za današnju pobedu Olija.

Najefikasniji je bio Saša Vezenkov, MVP Evrolige u dresu Olimpijakosa od pre samo dve sezone, sa 20 poena, uključujućih i pet vezanih nekih minut pre kraja koji su njegov tim odveli na bezbednih 84:75. Ali odmah uz njega bili su Tajler Dorsi – on je vukao na početku – sa 19 poena i Petrušev sa 18 poena. Nesuđeno pojačanje beogradskih crveno-belih imalo je i osam skokova.

Na drugoj strani Marijus Grigonos je postigao 19 poena za Panatinaikos, Kostas Slukas je dodao 18, svoje periode dobre igre imali su i Kendrik Nan (15 poena) i Matijas Lesor (15 uz osam skokova), ali Superkup i treći put uzastopce ide u vitrine Olimpijakosa.

No, da se ne lažemo, to je najmanje vredan od svih trofeja, a sudeći po ovom prvom, tek nas čekaju ljuti okršaji velikih atinskih rivala.


tagovi

KK OlimpijakosKK PartizanFilip PetruševAleksandar Vezenkov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara