Džanan Musa (Starsport)
Džanan Musa (Starsport)

Ludnica u ACB ligi: Tragičar Musa potpisao kapitulaciju Reala u Galiciji

Vreme čitanja: 2min | ned. 29.09.24. | 21:16

Korunja trojkom uz faul slavila protiv Madriđana

Prvo kolo španskog šampionata donelo je i prvu senzaciju. Real se okliznuo u Galiciji i poražen je od Korunje. Uloga apsolutnog tragičara ide Džananu Musi. Reprezentativac Bosne i Hercegovine je na sekund i po pre kraja faulirao Hesusa Baruetu, a ovaj pogodio trojku od tablu i posle toga bio siguran i sa linije penala – 86:85.

Imao je tim Čusa Matea sve u svojim rukama. Prednost od 14 poena u trećoj četvritini i devet u poslednoj deonici. Sve što je trebalo da urade, to je da privedu posao kraju, kao i milion puta ranije, međutim, desio se neverovatan rasplet. Domaći su nošeni podrškom publike polako krckali prednost, ušli u neizvesnu završnicu i ostvarili pobedu o kojoj će se dugo pričati, pre svega zbog načina na koji je ostvarena.

Izabrane vesti

Pokušao je Serhio Ljulj, kao i nebrojeno puta do sada, da spasi Real u poslednjoj sekundi, ali nije mu pošlo za rukom i slavlje u dvorani „Koliseum de Korunja“ moglo je da počne. Korunja je debitant u elitnom rangu španske košarke. Raspored ih je odmah poslao na jednu od najjačih ekipa u Evropi, ali nisu ustuknuli i na kraju su nagrađeni. 

U redovima Korunje, najefikasniji je bio Brendon Tejlor sa 20, Inguš Jakovič je ubacio 18, a heroj Barueta 13, dok je Goran Huskić ubacio šest uz dva skoka. Fakundo Kampaco je odigrao odličnu utakmicu i zabaeležio 21 poen, dok je Džanan Musa dodao 17, ali je sve to bacio u vodu u pretposlednjem posedu.



tagovi

KK Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara