REZZIME DANA (nedelja): Južnoamerikanci ispravljali premijerligaške brljotine

Vreme čitanja: 4min | ned. 27.12.20. | 23:30

Pogledajte ko vam je 27. decembra doneo novac, a ko prodao...

NAPOMENA: U rubrici REZZIME DANA novinari protala MOZZART Sport koriste podatke kladionice MOZZART o najigranijim parovima tog dana i na osnovu toga sumiraju koji su od najigranijih parova prošli, a koji nisu.

OVDE pogledajte kako smo mi tipovali u rubrici PREDLOZZI I TIPOVANJA.

Izabrane vesti

Evo kako ste prošli danas:

ZAOKRUŽENO:

ANDERLEHT - BERŠOT (tip 1, kvota 1,72) - rezultat 2:0

Mada je bio prilično dominantan tokom čitavog toka utakmice, Anderleht je do vođstva stigao sa bele tačke u 32. minutu. Loptu je na kreč postavio Lukas Nmeča i bez problema pogodio.Sve sumnje oko pitanja pobednika otklonio je Paul Mukairu sredinom drugog dela i tako stigao do tek drugog gola u prvenstvu. Probio je 20-godišnji Nigerijac po levoj strani, nezaustavljivo krenuo ka golu i spoljnim delom stopala matirao gostujućeg čuvara mreže. Ruku na srce, utisak je da je Mike Vanhamel morao bolje da reaguje.

Opširnije OVDE.

BELENENSES - SPORTING (tip 2, kvota 1,62) - rezultat 1:2

Sporting nemilosrdno gazi sve pred sobom u Primeiri. Večeras je ostvario i devetu pobedu u 11 kola. Još ne zna za poraz. Poslednja žrtva je bio neugodni Belenenses u gostima. Sporting je izašao sa nožem u zubima i oteo pobedu od 2:1. Prvi put posle 2002. dočekuje novu godinu kao lider prvenstva.

Opširnije OVDE.

MEHELEN - MUSKRON (tip 1, kvota 1,73) - rezultat 2:1

Posle tri uzastopna meča bez poraza, Muskron nastavlja po starom. Sudar sa konkurentom u borbi za tron bila je odlična prilika da gost pobegne sa dna, ali je umesto toga Mehelen napravio iskorak ka sredini tabele. Domaćinu se pritisak u prvom poluvremenu isplatio tek pred odlazak na odmor, u 38. minutu. U nastavku potpuno drugačija slika. Muskron kreće svim silama napred i sredinom drugog dela stiže do zasluženog iznenađenja. Međutim, malo sreća, malo i umeće, i Mehelen je sedam minuta pre kraja iz tek drugog udarca ka golu rivala u drugom poluvremenu stigao do novog vođstva i vredna tri boda.

RASING - GODOJ KRUZ (tip 1, kvota 1,60) - rezultat 6:1

Ništa nije ukazalo na ovakav debakl gostiju... Poveo je Godoj Kruz već u 6. minutu i sve do poluvremena uspevao da odbrani vođstvo. Međutim, Rasing za dvadesetak minuta igre u nastavku postiže tri gola, potom Godoj ostaje sa igračem manje na terenu, što je domaćin iskoristio da upiše ubedljivu pobedu posle dužeg vremena, a Melgareho da postigne het-trik.

DEFENSA I HUSTISIJA - PATRONATO (tip 1, kvota 1,45) - rezultat 2:1

Čeka Patronato još uvek na prvu pobedu u sezoni, i po svoj prilici će se načekati. Susret sa Defensom koja na pet uzastopnih mečeva nije poražena nije bio pravi trenutak za prekid serije, pa su i jedni i drugi udarili novu recku u svojim nizovima. Već posle četvrt časa igre ishod je mogao da se nasluti. Domaćin je preko Leguizamona stekao dva gola prednost, i mada je Patronato već u 28. prepolovio zaostatak, nije uspeo da stigne do boda. Sa svega dva šuta u okvir protivničkog gola nije previše mogao ni da se nada.

PRECRTANO

LIVERPUL - VEST BROMVIČ (tip 1, kvota 1,20) - rezultat 1:1

VBA se branio, branio i na kraju iz prekida po Alardajsovom receptu ukrao Liverpulu dva boda na Enfildu – 1:1. Možda nije lepo za oko, ali je legitimno. Alardajs je od aprila 2017. gostujući na Enfildu sa raznim timovima osvojio pet bodova. Primera radi, Mančester Junajted, Mančester Siti, Čelsi, Totenhem i Arsenal su u istom periodu zajedno osvojili četiri boda u gostima kod Jirgena Klopa. Big Sem definitivno ume da isfrustrira Klopov Liverpul.

Opširnije OVDE.

VULVERHEMPTON - TOTENHEM (tip 2, kvota 2,30) - rezultat 1:1

Princip Žozea Murinja ''povedi i potom svim silama brani rezultat'' očigledno nije razrađen do kraja. A sve se idealno namestilo za još jednu probu. Međutim, džaba Totenhemu gol "iz svlačionice", džaba i to što su se Vukovi adekvatnog rešenja u napadu - povređen Raul Himenez - mučili da stvore iole ozbiljniju šansu, goste je u nedostatku ambicija da na vreme "ubiju utakmicu" još jednom stigla kazna. Četvrti put u sezoni.Ovog puta potpis na presudu stavio je Roman Sais četiri minuta pre kraja meča.

Opširnije OVDE.

VEST HEM - BRAJTON (tip 1, kvota 2,40) - rezultat 2:2

Posle dva razočaravajuća izdanja u londonskim derbijima, izledalo je da će Vest Hem nastaviti u istim stilu i da će opet razočarati. Brajton ih je nadigrao prvo poluvreme u Londonu, dva puta vodio, ali očigledno da ima strah od pobede za koju ne zna već mesec i kusur dana pa je meč završen 2:2.

Opširnije OVDE.

GENK - BEVEREN (tip 1, kvota 1,35) - rezultat 1:1

Još jedan korak unazad napravio je Genk u šampionskoj trci sa Klub Brižom. Štrumfovi su na svom terenu odigrali samo 1:1 protiv jednog od timova iz donjeg dela tabele, Vasland Beverena. Krenulo je dobro po domaćina, poveo je Genk preko Onuačua, ali je pred sam odlazak na odmor, u drugom minutu sudijske nadoknade prvog dela, Koita priredio šok plavo-belima, od kojeg se ovi nisu oporavili do kraja.

ROJAL PARI - REAL POTOSI (tip 1, kvota 1,23) - rezultat 1:1

Sve se u 24. kolu "crtalo" za Rojal Pari da se u poslednje dve runde uključi u ozbiljnu trku. Strongest je izgubio od Guabire, Bolivar i Olvejs Redi su remizirali, ali je Rojal Pari sve uprskao... I to protiv jednog od slabijih timova prvenstva. Stigao je Real na gostovanje sa samo jednim remijem iz prethodnih pet mečeva, međutim, uspeo je da iznenadi. Mogao je čak i do sva tri boda, s obzirom da poveo u 19. minutu i prednost čuvao gotovo sat vremena. Ipak, odbrana gostiju nije izdržala nalete Rojala i Figeroa je uspeo da donese bod svom timu, iako njime domaćin neće biti zadovoljan.




tagovi

rezzime dana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara