Foto: Reuters
Foto: Reuters

NAJAVA DANA (sreda, 6. januar): Poketino na klupi Svetaca, Juve na San Siru, plus derbi sa Old Traforda

Vreme čitanja: 4min | sre. 06.01.21. | 06:35

Evo koji nas najvažniji sportski događaji očekuju danas...

MARSELJ – MONPELJE, 21.00

(Fudbal, Francuska 1)

Izabrane vesti

Samo bod uzeo je Marselj na protekle tri utakmice, a isto važi i za Monpelje. Dakle, malaksali su i jedni i drugi, a pošto ih deli samo jedan bod, procena je da bi utakmica mogla da bude neizvesna. Bilo je tako i u septembru kada je na ovom paru došao X, na šta dodajemo da je na poslednje tri utakmice Marselja dolazilo GG.

SENT ETJEN – PSŽ, 21.00

(Fudbal, Francuska 1)

Parižani su posle 17. odigranih rundi treći u Ligi 1, sa bodom zaostatka za za Lionom i Lilom. Ranijih godina umeli su Sveci da kaparišu već u ovo doba titulu. Da se klubu ne ponovi sezona 2016/17 kada mu je Monako Parižanima preuzeo titulu, ceh je otkazom platio Tomas Tuhel, a na njegovo mesto stigao Maurisio Poketino. Zeleni odavno nisu konkurenti za tron, prethodne sezone su završili u borbi za opstanak, a ove bi mogao da ih očekuje identičan scenario. Ne očekuje se da PSŽ protiv njih podbaci.

LIL – ANŽE, 21.00

(Fudbal, Francuska 1)

Anže u goste ide bez sedmorice prvotimaca, baš kao mečki na rupu, Lilu koji se bije za čelo tabele da PSŽ-om i Lionom. Dakle, konačan ishod uz tip jedan deluje kao realan, paš kao i u prethodna tri navrata kada je Lil slavio na prethodna tri meča para. Naravno, Anže koji je u prošlom kolu pobedio Marselj neće doći s rukama u vis. Da može da se bije vidi se iz statistike njihovih poslednjih pet utakmica u gostima gde tim nije zabeležio poraz.

LACIO – FJORENTINA, 15.00

(Fudbal, Italija 1)

Popravlja se Fjorentina, ali i dalje ne uspeva da dobija utakmice u kontinuitetu, što se najbolje vidi sa protekla četiri meča s pobedom nad Juventusom, uz čak tri X ishoda. Dakle, ne nalazi se Lacio pred lakom utakmicom, naročito ne posle poraza od Milana, te remija sa Đenovom koji zaista nije bio očekivan od Inzagijeve družine. Kako bilo, Lacio je tradicionalno bolji rival para, što uz domaći teren treba da ima određenu težinu i u ovom slučaju.

SAMPDORIJA – INTER, 15.00

(Fudbal, Italija 1)

Zaista je nezgodno Samdoriji koja polse poraza od Sasuola i Rome, mora da dočeka Inter koji po slili pozicije borbe za čelo Serije A mora da igra na pobedu bez obzira na ime rivala. Konte rivala neće milovati, a o Interu ništa da ne kažemo dovoljno je da vidite njihovih pet vezanih pobeda, te poslednje raspucavanje od 6:2 protiv Krotonea.

MILAN – JUVENTUS, 20.45

(Fudbal, Italija 1)

Sa utakmicom više, Milan je bez poraza za 10 bodova u plusu u odnosu na Staru damu. Juve dakle mora da napada, ali to na Đuzepe Meaci nije jednostavno čak ni sa Ronaldom posle sećanja na meč s Fjorentinom koju je izgubljen sa 0:3.

ATL. BILBAO – BARSELONA, 21.00

(Fudbal, Španija 1)

Barsa već 10 bodova kaska za Atletiko Madridom. Svakako nije malo, a izazov ovog gostovanja neće biti lagan budući da se očekuje da Garitano postavi jak bedem rivalu koji ih je prošli put načeo golom Rakitića na dodavanje Mesija tek u 71. minutu utakmice iz juna prošle godine. Inače, u poslednjih sedam navrata na ovaj par dolazila je 0-2 igra, što može poslužiti kao potencijalno upotrebljiva informacija za tipovanje na ovaj par.

MAN. JUN – MAN. SITI, 20.45

(Fudbal, Liga kup Engleske)

Mančesterski derbi može se posmatrati i kao nastavak njihove premijerligaške seanse iz decembra kada su se Solskjer i Gvardiola rukovali, a mreže mirovale. Po svemu sudeći i sada bi mogli da budemo svedoci tvrde utakmice bez favorita, jer dobro su raspoloženi i jedni i drugi. Naime, Junated je u godinu ušao s pobedom nad Aston Vilom, dok je Čelsi skršen od Sitija. Ovde može da se desi bilo šta, a samo je dosadna utakmica isključena iz razmatranja. 

BOKA JUNIORS – SANTOS, 23.15

(Fudbal, Kopa libertadores)

Ako je po kvalitetu, Boka je definitivno jača pred polufinalni meč, jer Brazilci u poslednje vreme pokazuju izvesnu malaksalost i u nacionalnoj Seriji A. Uz to, argentinski sastav svakako će se sećati i finalnog dvomeča s istim ovim klubom u istom takmičenju iz daleke 2003. Tada su slavili, pa misle da opet uz nešto truda mogu, što zbilja ne deluje nerealno pred utakmicu sa ovakvim Santosom.

DENIZLI – KAJZERI, 11.30

(Fudbal, Turska 1)

Ako uopšte sme da se govori o boljem u fenjeraškom derbiju, onda je svakako tračak svetlosti usmeren ka Denizliju. Naime, ovaj klub je na prethodnih pet utakmica slavio u dva navrata, dok Kajzeri ima četiri uzastopna poraza. Videćemo šta može da izrodi meč dva kluba koja su u skorije vreme bila pod Robertom Prosinečkim kao šefom struke. Na konto toga dodajemo opasku da je njihov poslednji susret iz februara meseca prošle godine dobio Kajzeri koji je u to vreme vodio nekadašnji as Crvene zvezde.


tagovi

klađenjeInternet klađenjenajava dana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara