KK Crvena zvezda (MN Press)
KK Crvena zvezda (MN Press)

NAJAVA DANA (petak, 6. novembar): Crveno-beli prete Trinkijeriju, Sautempton traži novi trijumf

Vreme čitanja: 4min | pet. 06.11.20. | 06:18

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju danas

SAUTEMPTON – NJUKASL, 21.00

(Fudbal, Engleska 1)

Izabrane vesti

Sveci su u prošlom kolu savladali Aston Vilu sa 4:3 i tako upisali četvrtu pobedu u sezoni koju su započeli sa dva poraza. Njukasl je pobedio Everton sa 2:1, a njegov skor sa sedam odigranih utakmica glasi tri pobede, dva poraza i isto toliko nerešenih ishoda. Njukasl je neporažen u poslednjih šest odmeravanja sa Svecima (četiri pobede i dva remija).

STRAZBUR – MARSELJ, 21.00

(Fudbal, Francuska 1)

Strazbur u ovu utakmicu ulazi kao pretposlednji tim na tabeli posle sedam poraza koje je upisao na devet utakmica. Marselj je trebalo da igra sa Lensom međutim zbog lošeg zdravstvenog biltena ovog tima prouzrokovanog korona virusom taj meč je odložen. Međutim, Marselj nije mogao da se odmori zbog obaveza u Ligi šampiona gde je posle poraza od Mančester Sitija (0:3) identičnim rezultatom izgubio i od Porta. Njihov prethodni duel Marselj je u okviru Kupa Francuske krajem januara dobio sa 3:1, a na ovom stadionu nije slavio od 2005.

SASUOLO – UDINEZE, 20.45

(Fudbal, Italija 1)

Od kraja septembra Sasuolo je ostvario četiri pobede na pet odigranih mečeva. U prošlom kolu savladali su Napoli na gostovanju sa 2:0, a pre toga Speciju (1:4), Krotone (4:1), i Bolonju (3:4) uz remi sa Torinom (3:3). Ukupno su postigli 18 golova što ih čini najefikasnijim timom u Seriji A. Od vodećeg Milana trenutno ih deli dva boda. Udineze je pretposlednji na tabeli i prilično se muči u defanzivnom delu igre čemu svedoče osam primljenih golova na četiri poslednje utakmice. Njihov prethodni okršaj takođe na ovom stadionu odigrao se početkom avgusta i tada je Udineze slavio sa 1:0, ovog puta očekuje se sasvim drugačiji ishod.

VERDER BREMEN – KELN, 20.30

(Fudbal, Nemačka 1)

Verder je neporažen na 17 od 18 poslednjih mečeva (12 pobeda), pored toga kod kuće nije gubio na 10 od 11 prethodnih duela. Jarčevi su s druge strane u seriji od šest mečeva bez trijumfa (četiri poraza i dva remija) i ove sezone još uvek nisu ostvarili nijednu pobedu. Uz sve to pre samo tri meseca Verder je ostvario ubedljivu pobedu protiv Kelna na ovom terenu (6:1), a od 1995. na ovom stadionu od ovog rivala gubili su samo dva puta.

SPAL – SALERNITANA, 21.00

(Fudbal, Italija 2)

Spal ove sezone igra promenljivo. Posle šest kola upisao je dve pobede, jedan poraz i tri remija. Gosti su neporaženi na pet odigranih mečeva i biće ovo njihov prvi međusobni susret od 2017. godine. Spal je tada slavio sa 2:1 kao gost.

BELENENSEŠ – RIO AVE, 21.30

(Fudbal, Portugalija 1)

Domaćin je u seriji od pet mečeva bez pobede, a do nje takođe nije došao na 14 od prethodnih 16 mečeva. To mu nije pošlo za nogom ni kod kuće gde nije slavio na 12 od 15 prethodnih mečeva. Rio Ave je s druge strane ove sezone izgubio jedino od Benfike, a nije poražen ni na 17 od prethodnih 20 gostovanja. Uz sve to ima odličan međusobni skor sa domaćinom od kojeg je gubio samo dva puta od 2009. godine.

METALAC – VOJVODINA, 18.00

(Fudbal, Srbija 1)

Biće ovo prvi susret dva tima još od 2017. godine, kada je Metalac poslednji put igrao u eliti. Milanovčani, uprkos 10. poziciji na tabeli umeju da budu neugodni, što je potvrdio i Vidak Batrić, pomoćni trener Voše. On se osvrće na skor Metalca koji godinu i po nije izgubio kraj Despotovice. Neće Novosađanima biti lako, jer zbog povrede već duže vremena u sastavu nema Simića, zatim povređenog Topića, te Bojića koji je pozitivan na COVID-19.

GACIJENTEP – BEŠIKTAŠ, 18.00

(Fudbal, Turska 1)

U najmanju ruku ovde se očekuje egal utakmica. Gacijentep se pokazao kao tvrd orah, pa je u poslednjih pet kola, čak četiri puta odvlačio mečeve u X ishod, dok se Bešiktaš u protekla dva kruga trgao, pa savladao Denizli i Malatiju. S obzirom da Bešiktaš trenutno deli tri boda od trećeplasirane Galate koja ima i utakmicu više, jasno je kakav motiv vodi goste. Inače, na ovaj par generalno dolazi makar 3+, pa ostaje da vidimo šta nas čeka ovog puta.

FENERBAHČE – HIMKI, 18.45

(Košarka, Evroliga)

Košarkaši Igora Kokoškova su se trgli, pa u prošlom kolu posle tri vezana poraza savladali Makabi u Tel Avivu sa 65:75. Pred njima je Himki, ekipa koja je prvu pobedu zabeležila protiv Crvene zvezde, a definitivno je ne krasi kvalitet jednog Fenera. Zato je neophodno pogledati nizove timova, odnosno proceniti koliko koševa je Himki u stanju da postigne, pa tek onda razmišljati o postavljenim marginama. Fenerbahče će svakako pokušati da im se osveti za martovski poraz koji je zabeležen s konačnih 82:68.

BAJERN – CRVENA ZVEZDA, 20.30

(Košarka, Evroliga)

Jasan je Saša Obradović kada o Bajernu govori kao o ekipi koja ima glavu i rep, igra čvrsto, što Zvezdi garantuje težak meč. On očekuje da će njegov tim dosta naučiti iz nastupajućih teških utakmica, dok Marko Simonović pored reči hvale za protivnika ocenjuje Bavarce kao tim koji je na jedan šut izgubio samo od Armanija, a ostale kvalitetom dobio. Dakle, jasno je od kog tima se u Minhenu očekuje više.




tagovi

najava danaSautemptonFK Crvena zvezdaEvroligaPremijer liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara