Hulk (Reuters)
Hulk (Reuters)

Kod Hulka na ringišpilu vožnje nisu jeftine: Magični potezi i ulazak u istoriju Atletiko Mineira (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 10.10.24. | 03:17

Hulk sa 113. pogodaka prestigao Dijega Tardelija i postao najbolji strelac popularnog Petla u 21. veku

Postaje Hulk sve veća legenda Atletiko Mineira. Od dolaska 2021. godine, u premijernoj sezoni doneo je brazilskom velikanu titulu u Brazileirau, Kup Brazila, a u međuvremenu i četiri šampionata Mineiro, kao i pehar u Superkupu Brazila. A večeras je utakmicu protiv Gremija, onu davno odloženu u okviru 6. kola Brazileiraa, iskoristio da postane neponovljiv i na individualnom planu. Golom iz penala u prvom poluvremenu postao je najbolji strelac Mineira u 21. veku, a ujedno je i pomogao svom timu da dođe do trijumfa - 2:1.

Do večeras je 38-godišnjak bio poravnat sa Dijegom Tardelijem na brojci od 112 pogodaka, a šansu za rekordni 113. sam je sebi stvorio. Stavio je protivničkog defanzivca Žamersona na ringišpil, a od Hulka vožnje nisu tako jeftine. Nakon serije magičnih driblinga, bespomoćni štoper je oborio nekadašnjeg reprezentativca Brazila koji je ubrzo penal pretvorio u vođstvo domaćina.

Izabrane vesti

Prednost popularnog Petla trajala je od 9. do 25. minuta kada je rezultat poravnao Aravena, da bi u finišu poluvremena na scenu stupio Dejverson koji je većim delom meča provocirao domaće igrače. Prvo je ironično aplaudirao protivničkom golmanu koji ga je "namagarčio" driblingom, potom u drugom polubremenu ušao u verbalnu raspravu sa kapitenom gostiju Reinaldom kada su obojica požuteli. Ipak, Dejverson je svoj deo posla odradio u 39. minutu unovčivši asistenciju Hulka za novo vođstvo Mineira koje je na snazi bilo do kraja utakmice.

Sjajnu 2024. godinu ima veteran koji gazi 39. godinu života. Upisao je 41 nastup, 18 pogodaka i deset asistencija. Od dolaska u klub iz Belo Orizontea, brojke su još neverovatnije. Odigrao je 214 utakmica, postigao 113 i namestio 41 gol!

Nije tako daleko od pete decenije života, a jedini je igrač u Seriji A koji je u svakoj od poslednje četiri sezone imao dvocifreni golgeterski učinak. Tokom 2021 postigao je 19 golova, 2022. upisao je 12, prošle 15, a trenutno je dobacio do 10 pogodaka.

Ipak, za razliku od ranijih godina, njegov Mineiro ove nije konkurentan za titulu. Ipak, sasvim je dovoljno vremena i bodova u opticaju da se pojure makar kvalifikacije za Kopa Libertadores.



tagovi

HulkAtletiko MineiroGremio

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara