Detalj ispred stadiona (©Mozzart Sport)
Detalj ispred stadiona (©Mozzart Sport)

Lil je ceo crven, plav i beo! Uz košarkaše veliki broj navijača protiv Amera

Vreme čitanja: 1min | ned. 28.07.24. | 16:42

Naši u dresovima reprezentacije i u majicama sa natpisima Srbija, a „protivnici“ u klupskim bojama

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Lila)

Kao što reče Novak Đoković – Olimpijske igre su boje. Pregršt boja, zastava, dresova...

Izabrane vesti

I kao što je na njegovom meču tako sve sijalo sa tribina, na duelu Srbije i SAD u Lilu, u derbiju prvog kola košarkaškog turnira bilo je svega, u najlepšem smislu te reči.

Boje Južnog Sudana, Portorika, Španije, Francuske, Australije, Novog Zelanda... Svima je bilo zanimljivo da na delu najbolje košarkaše današnjice, od MVP NBA lige Nikole Jokića preko Bogdana Bogdanovića do jata zvezda u američkom timu.

Veliki broj srpskih navijača stigao je u Lil, skoro svi u dresovima reprezentacije, ali bilo je i devojaka u narodnim nošnjama. Dok je kod Amera potpuno drugačije: opremu državnog tima malo ko je nosio, ali zato Golden Stejta, Lejkersa, Klivlenda, Filadelfije, Bostona, pa čak i nekadašnjeg Sijetla...

Malu zabunu unosio je onaj mali broj Srba koji su imali dresove Denvera i Atlante, ali na leđima – Jokić i Bogdanović. I u jednom momentu pojavi se čovek sa opremom Dalasa, kad na leđima – Irving.

Atmosfera opuštena. Maksimalno. Poneka pesma, malo skandiranja i mnogo zajedničkog slikanja. Od nekakve tenzije i mrkih pogleda ni traga. Sve je to samo dobra zabava...

Detalj ispred stadiona (©Mozzart Sport)Detalj ispred stadiona (©Mozzart Sport)



tagovi

košarkaška reprezentacija SrbijePariz 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara