Karl Entoni Tauns (AFP)
Karl Entoni Tauns (AFP)

Branson i Tauns za slatke snove navijača Niksa, Vembanjama 'ljubio' obruč (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 10.10.24. | 04:28

Novopečeni centar Njujorka ubacio 25 poena uz 12 skokova, četiri poena Tristana Vukčevića

Poslednjih dana mnogo se pričalo i pisalo o velikom trejdu Njujorka i Minesote, odnosno odlasku Karla Entonija Tausa sa hladnog severa u glamuroznu Veliku jabuku. Da će navijači u Medison Skver Gardenu imati čemu da se dive i šta da gledaju, postalo je jasno i večeras na pripremnom meču sa Vašingtonom koji je pripao Niksima rezulatom 117:94.

Debitovao je Tauns pre četiri dana protiv Šarlota sa deset poena i četiri skoka, a večeras je isporučio 25 poena i uhvatio 12 lopti za status em najboljeg poentera, em najdominantnije figure sisreta. Majstorski su on i Džejlen Branson koji ga je pratio sa dva poena manje, igrali pik en rol akciju i pokazali navijačima da im neće biti potrebno mnogo vremena da se uigraju i počnu da maltretiraju odbrane širom NBA lige.

Izabrane vesti

Dobili su Vizardsi prvu četvrtinu sa 22:19, ali su u narednoj razbijeni sa 35:17 i do kraja meča za sve se pitao samo jedan tim. Možda bi bilo drugačije da košarkaši Vašingtona nisu izgubili čak 30 lopti. Zvuči neverovatno, ali je istinito.

Nekadašnji košarkaš Partizan Mozzart Beta Tristan Vukčević dobio je minutažu na kašičicu. Na terenu je proveo nešto više od pet minuta, a to vreme iskosristio da postigne četiri poena i zabeleži jednu asistenciju.

Neizvesnije je bilo u duelu San Antonija i Orlanda, ali su Sparsi u završnim minutima utakmice uspeli da se odlepe i na kraju trijumfuju sa dvocifrenom prednošću - 107:97. Iako nije imao produktivno šutersko veče, Vinsent Vembanjama je bio najinteresantnija figura susreta u kojem je proveo 23 minuta na parketu.

Ispucavao se francuski reprezentativac, ispalio pet trojki bez da je ijednu pogodio i meč završio sa šutem iz igre 4/15. No, bio je standardno predan u defanzivi, zaključavao prilaze košu svojim nestvarno dugim rukama i monstruozno se zaletao na koš. U jednoj akciji, posle finte šuta za tri poena, poleteo je 221 centimetar visoki prvi pik sa prošlogodišnjeg NBA drfta i maltene poljubio obruč.

Bilo je kucanja, blokada, ali i dodavanja bez gledanja a la Nikola Jokić. Čisto da Vembi u predsezoni demonstrira još delić raskošnog košarkaškog talenta. Na kraju je utakmicu završio sa 11 poena, devet skokova i četiri asistencije. Sa druge strane centar Orlanda i nekdašnji košarkaš Mege Goga Bitadze upisao je osam poena uz 11 uhvaćenih lopti.


NBA, PRIPREMNE UTAKMICE - REZULTATI

Njujork - Vašington 117:94

/Tauns 25 - Džordž 14/

Oklahoma - Hjuston (u toku)

San Antonio - Orlando 107:97

/Kasl 17 - Hauard 19/

Sakramento - Golden Stejt (u toku)


tagovi

Njujork NiksKarl Entoni TaunsViktor VembanjamaSan Antonio Spars

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara