Aleksis Vega (©Reuters)
Aleksis Vega (©Reuters)

Vreme je za buđenje Gvadalahare, stiže redovna mušterija

Vreme čitanja: 2min | sub. 30.01.21. | 23:12

Meksiko: Jedan od kandidata za titulu bez pobede posle tri kola u Klausuri. Crveno-beli vezali sedam pobeda protiv Huareza. Probudio se i Kruz Azul posle dva uvodna poraza

Iznenađujući početak u meksičkoj Klausuri. Čivas Gvadalahara i Kruz Azul trebalo je da se bore za vrh tabele sa Monterejem, Amerikom i šampionom Leonom, ali kriza na startu. Meksički Atletik Bilbao, crveno-beli iz Gvadalahare, poznati su po tome da u timu igraju samo domaći igrači, ima samo dva boda u prva tri kola.

Posle dva nerešena ishoda, Čivas je poražen prethodne nedelje u San Luis od Atletika (1:3), a noćas (02.00) na svom terenu dočekuje Huarez, koji takođe nije osetio slast pobede u novom šampionatu. Ima samo dva boda.

Izabrane vesti

Na klupi Čivasa ostao je Viktor Manuel Vučetić (očigledno vuče neke korene sa ovih prostora), poznati meksički stručnjak koji je vodio veliki broj klubova u zemlji. On je od avgusta prošle godine na kormilu Čivasa. Prošle sezone, tim iz Gvadalahare je zaustavljen u polufinalu plej-ofa Aperture kada je Leon, kasnije i šampion, bio bolji posle 180 minuta. U prvom meču je bilo 1:0 za Leon, dok je u Gvadalahari bilo bez pobednika - 1:1. U prva tri kola strelci za Gvadalaharu, 12 puta šampiona Meksika, bili su kapiten Hesus Molina, Hose Masijas i Migel Ponse.

U napadu Gvadalahare igraće Ernesto Aleksis i Urijel Antuna. Trener Vukotić može da računa na sve igrače. Nema povređenih u domaćem timu. Tradicija je apsolutno na strani Gvadalahare koja je dobila sedam vezanih susreta protiv Huareza. Prošle godine su crveno-beli slavili oba puta sa po 2:0.

Budi se i Kruz Azul, prošlogodošnji polufinalista plej-ofa Aperture (prokocao u revanšu prednost od 4:0 protiv gradskog rivala Unam Pumasa). Tim iz Meksiko Sitija je posle dva uvodna poraza pobedio Pačuku u takozvanom Clásico Hidalguense golom Paragvajca Huana Eskobara. Kruz Azul danas (04.00) na Asteka stadionu u Meksiko Sitiju dočekuje Keretaro, koji je vezao dve pobede bez primljenog gola. Za ovaj tim jenekada igrao legendarni Brazilac Ronaldinjo.

Podsetimo, prošle godine u Aperturi najbolji je bio Leon. Klausura se igra po jednokružnom sistemu kao i prvi deo šampionata. Igraće se 17 kola, a onda najboljih 12 ekipa nastavljaju takmičenje u plej-ofu, odnosno za 17 dana biće rešeno pitanje šampiona. Revanš finala doigravanja planiran je za 30. maj.

MEKSIKO, KLAUSURA – 4. KOLO

Petak

Tigres – Nekaksa 1:1 (1:1)

Subota

Mazatlan – Pačuka 1:0 (1:0)

Nedelja

02.00: (1,98) Gvadalahara (3,30) Huarez (3,70)

04.00: (1,92) Kruz Azul (3,35) Keretaro (3,80)

04.05: (2,10) Tihuana (3,30) Toluka (3,30)

19.00: (2,15) Unam Pumas (3,25) Atlas (3,25)

Ponedeljak

02.05: (2,05) Santos Laguna (3,30) Amerika (3,45)

Utorak

04.00: Leon Atletiko Sant Luis

***kvote su podložne promenama



tagovi

Meksiko 1MeksikoČivas GvadalaharaKruz Azul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara