Foto: Reuters
Foto: Reuters

Trikolori iz jedanaesterca u 102. minutu izbegli poraz od Santosa

Vreme čitanja: 3min | čet. 10.12.20. | 01:34

Gremio i Santos remizirali u prvom susretu četvrtfinala Kopa Libertadores

Brazilski derbi u okviru četvrtfinala Kopa Libertadores između Gremija i Santosa završen je bez pobednika (1:1). Vođstvo gostima doneo je Žorži u 36. minutu, a zostatak Trikolora neutralisao je u 102. minutu sa penala Dijego Souza, pa rivali revanš u Vili Belmira dočekuju sa vrlo ujednačenim šansama za plasman u narednu rundu.

Duel u Porto Alegreu oba tima su počela prilično nervozno, pod velikim nabojem koji je posebno osetan bio u redovima domaćina.

Izabrane vesti

Već u prvom minutu došlo je do sudara dvojice igrača Trikolora iz kojeg je deblji kraj izvukao Diogo Barbosa, ali se posle ukazane lekarske pomoći defanzivac domaćina vratio na teren.

Ulog koji nosi meč, ali i vrlo strog kriterijum sudije Huana Benitesa uticali su da se dvojac defanzivnih vezista Gremija već do 9. minuta optereti žutim kartonima što je u dobroj meri uticalo na igru Mateusa i Maikona.

Ipak, posle uvodnog grča domaćin je počeo da diktira tempo i plete mrežu oko gola rivala. Marinjo je inicijativu pretočio u izglednu šansu u 22. minutu, ali je posle prodora izgubio duel sa jednim od igrača Santosa te je napad koji je obećavao otišao u nepovrat. Igrači Gremija tražili su najstrožu kaznu, ali je paragvajski arbitar bio siguran u svoju odluku.

Jalova dominacija Gremija kažnjena je u 36. minutu, iz prve prave šanse gostiju. Posle akcije iz auta po desnom boku odbijena lopta stigla je do Felipea Žonatana koji je uposlio Žoržija, a 18-godišnji napadač, iskoristio je veoma lošu reakciju Vanderleija da postigne treći pogodak ove sezone u južnoameričkoj Ligi šampiona.

Šest minuta kasnije, posle duela Pinjaresa i Pituke arbitar Benites pokazao je crveni karton igraču Gremija i sve je nagoveštavalo potop domaćina. Ipak, posle intervencije iz VAR sobe, Paragvajac je pogledao snimak, priznao grešku i umesto crvenog kartona za Pinjaresa, pokazao žuti Pituki.

Santos je drugo poluvreme otvorio sa parolom "napad je najbolja odbrana". Nije želeo da prepusti kontrolu rivalu, ali je Gremio pojačavao tempo iz minuta u minut. Prvu šansu da donese izjednačenje imao je Souza u 59. minutu, ali je njegov udarac izblokiran. Usledio je korner i centaršut Pinjaresa koji je Braz probao da glavom pretoči u pogodak.

Pet minuta kasnije nekadašnji kapiten Gremija ponovo je zapretio bivšem klubu, ovaj put udarcem sa distance koji je Žon zaustavio bez mnogo poteškoća.

Poslednjih 20 minuta utakmice donelo je potpunu ofanzivu domaćina, a spušten gard kluba iz Porto Alegrea mogli su da naplate Kukini izabranici preko Felipea Žonatana koji je posle kontre i dodavanja Lukasa Brage gađao preko gola.

Situacija iz 42. minuta dobila je na težini neposredno pred sudijsku nadoknadu kad je Pituka dobio drugi žuti karton te su gosti u završnici ostali sa igračem manje, i bez značajnog igrača u revanšu.

Isključenje veznog igrača bio je samo početak problema gostiju, a u šestom minutu nadoknade Lukas Braga je izrastao u tragičara Santosa kad je igrao rukom u svom šesnaestercu, a posle VAR analize Gremio je došao u šansu da iz penala izjednači rezultat što je i učinio Dijego Souza u 102. minutu.

KOPA LIBERTADORES - ČETVRTFINALE (PRVI MEČEVI )

Sreda

Libertad - Palmeiras 1:1 (0:1)

/Espinoza 62 - Gomez 39/

Četvrtak

Gremio - Santos 1:1 (0:1)

/Souza 90+12 - Žorži 36/

Petak

01:30: (1,35) River Plejt (4,90) Nasional (9,50)

OSMINA FINALE, REVANŠ MEČ

Četvrtak

01:30: (1,62) Boka Juniors (3,70) Internasional (6,00)/prvi meč: 1:0/

*** Kvote su podložne promenama


tagovi

GremioSantosKopa Libertadores

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara