Ser Džim Retklif (Reuters)
Ser Džim Retklif (Reuters)

Suvlasnik Junajteda o Ten Hagu: Da li mu verujem? Ne bih da odgovorim

Vreme čitanja: 2min | pet. 04.10.24. | 17:36

Ser Džim Retklif rekao da odluka o sudbini holandskog trenera neće biti njegova

Kada je Ser Džim Retklif, britanski milijarder i izvršni direktor multinacionalne korporacije INEOS postao manjinski vlasnik Mančester Junajteda, odnosno stavio šapu na sportske operacije engelsekog giganta, mnogi navijači Crvenih Đavola poverovali su u revoluciju na Old Trafordu. Problem sa revolucijama je taj što ne mogu biti sprovedene preko noći, što iziskuju vreme, organizaciju, apsolutnu posvećenost krajnjem cilju.

Osam meseci od ulaska INEOS-a u Junajted, ne deluje da se nešto značajno promenilo na sportskom planu. Ekipa pod vođstvom Erika Ten Haga ne beleži ni približno zadovoljavajuće rezultate, štuca na svim poljima i frontovima iako je samo letos uloženo više od 200.000.000 evra u pojačanja.

Izabrane vesti

Goruća tema u engleskoj, pa i evropskoj fudbalskoj javnosti jeste potencijalni odlazak Erika Ten Haga, čoveka kojem bi moglo da bude presuđeno nakon dolazećeg vikenda i duela sa snažnom Aston Vilom u Birmingemu. Međutim, neće Džim Retklif biti taj koji će povući potez, već sportski direktor Din Ešvort i izvršni Omar Berada.

Novinari BBC Sporta upitali su Retklifa ima li poverenja u Ten Haga, koji je izbegao odgovor: "Ne želim da odgovorim na to pitanje... Dopada mi se Erik. Smatram da je veoma dobar trener, ali na kraju dana odluka neće biti moja već je tu menadžment koji vodi Mančester Junajted i koji mora da odluči šta je najbolje za tim u mnogo različitih aspekata. A taj tim ljudi je na okupu tek od juna ili jula. Zapravo, stigli su u julu. Ovde su samo... Može da se računa u nedeljama. Svakako, nisu dugo ovde i pa treba da sagledaju stanje i donesu neke razumne odluke. Ali naš cilj je jasan - želimo da odvedemo Mančester Junajted tamo gde mu je mesto, a očigledno, trenutno nismo tamo gde bismo želeli da budemo. To je vrlo jasno", zaključio je Retklif.



tagovi

Erik ten HagMančester JunajtedDžim Retklif

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara