Printscreen
Printscreen

Italijani jači u praksi nego na papiru: Debitant Gabija jedini predstavnik Milana

Vreme čitanja: 2min | pet. 04.10.24. | 18:27

Nedostaje povređeni Nikolo Barela

Godinama unazad Italijani na papiru ne izgledaju moćno, ne ulivaju imenima sa spiska reprezentacije strah u kosti rivalima, ali igraju fudbal i ko god ih potceni, ozbiljno nagrabusi. Tako se kao bosa po trnju provela Francuska na startu Lige nacija (3:1), a Azuri su potonjom pobedom nad izraelom, prvu trećinu pomenutog takmičenja okončali sa maksimalnim učinkom i liderskom pozicijom grupe 2 elitne divizije.

U odnosu na reprezentativno okupljanje iz septembra Lučano Spaleti ne može da računa na povređenog Nikola Barelu. Sam pogled na spisak Italije mami utisak "ništa specijalno", ali ogroman kvalitet krije se u odbrani Italijana sa uzdanicama Intera Alesandrom Bastonijem i Federikom Dimarkom, Arsenalovim Rikardom Kalafjorijem, Napolijev Alesandrom Bonđornom.

Izabrane vesti

Sjajna partija i gol u nedavnom Derbiju dela Madonina kupili su mesto u državnom timu debitantu Mateu Gabiji koji će biti jedini predstavnik Milana među 23 fudbalera. A nekada su Rosoneri reprezentaciji davali igrače poput Maldinija, Neste, Pirla, Gatuza, Pipa Inzagija...

Nekada je Milan davao reprezentaciji Sandra Tonalija iza kojeg su odlilčne septembarske partije za Azure, a uz Rominog Lorenca Pelegrinija, fudbaler Njukasla je svakako najzvučnije ime Italijana u veznom redu. Kada je reč o napadačima, Spaleti je pozvao četvoricu. Mateo Retegi bi trebalo da ima status prvog špica, a tu su još Mojze Ken, Danijel Maldini i Đakomo Raspadori.

SPISAK ITALIJE

Golmani: Mikele di Gregorio (Juventus), Đanluiđi Donaruma (PSŽ), Guljelmo Vikario (Totenhem)

Odbrana: Alesandro Bastoni (Inter), Raul Belanova (Atalanta), Alesandro Bonđorno (Napoli), Rikardo Kalafjori (Arsenal), Andrea Kambijazo (Juventus), Đovani Di Lorenco (Napoli), Federiko Dimarko (Inter), Mateo Gabija (Milan), Kejleb Okoli (Lester), Destini Udogi (Totenham)

Sredina terena: Nikolo Fađoli (Juventus), Davide Fratezi (Inter), Lorenco Pelegrini (Roma), Nikolo Pisili (Roma), Samuele Riči (Torino), Sandro Tonali (Njukasl)

Napad: Mojze Ken (Fjorentina), Danijel Maldini (Monca), Đakomo Raspadori (Napoli), Mateo Retegi (Atalanta)


tagovi

fudbalska reprezentacija ItalijeLučano Spaleti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara