Pol Pogba (AFP)
Pol Pogba (AFP)

Veliki preokret: Kazna smanjena, Pol Pogba na terenu već u martu!

Vreme čitanja: 2min | pet. 04.10.24. | 18:32

Zabranja igranja u trajanju od četiri godine smanjena na 18 meseci

Vest dana u evropskom fudbalu! Pol Pogba se vraća na teren za manje od pola godine. Naime, prvobitna zabrana bavljenja fudbalom u trajanju od četiri godine zbog pozitivnog doping testa je presudom Međunarodnog suda za sportsku arbitražu ublažena na 18 meseci, javlja Dejli Mejl. To znači da će već od januara francuski vezista moći da trenira sa Juventusom, a da će od marta meseca imati pravo da ponovo igra fudbal.

Izabrane vesti

— Paul Pogba (@paulpogba) October 4, 2024

Dugogodišnji reprezentativac Francuske je na doping testu pao još u septembru 2023. godine. Tada je počela istraga tokom koje je Pogba bio suspendovan, a koja je zatvorena u februaru ove godine kada je izrečena kazna u trajanju od četiri godine. Ako nekoga zbunjuje datum povratka, treba da zna da se za početak izdržavanja kazne uzima datum kada je Pogba prvobitno suspendovan. Dakle, od septembra 2023. do marta 2025. godine biće zokruženo 18 meseci Polovog neigranja fudbala.

Juventus je pretprošle jeseni suspendovao Pogbu, zabranio mu da dolazi u prostorije kluba, u trening centar, u bilo koji objekat koji pripada crno-belima. I zabranjeno mu je da kontaktira bilo koga iz vrha kluba. Važilo je i obrnuto. Juventus je „izopštio“ Francuza iz kluba. Takođe, Pogbinih 8.000.000 evra godišnje Juventus je sveo na minimalac od 2.000. koliko je propisano kolektivnim ugovorom iza kojeg stoji Sindikat fudbalera Italije.

Dakle, ostaje da se vidi hoće li Bjankoneri i Pogba sve zaobraviti, oprostiti jedno drugom i nastaviti dalje zajedno. Pitanje je i koliko je 31-godišnjak fudbalski zarđao nakon pauze od godinu i po dana. Što se samog ugovora tiče, Pogba je i dalje fudbaler Stare dame i saradnja traje do kraja juna 2026.

"Danas sam informisan o odluci Nacionalnog Anti-doping tribunala i smatram da je presuda neispravna. Tužan sam, šokiran i slomljenog srca jer mi je oduzeto sve što sam gradio tokom profesionalne karijere. Kada budem oslobođen pravnih restrikcija čitava priča će postati kristalno jasna, ali nikada nisam namerno, niti ciljano uzeo bilo kakve suplemente i narušio anti-doping regulativu. Kao profesionalni sportista nikada ne bih uradio ništa što bi poboljšalo moje performanse koristeći zabranjene supstance i nikada nisam omalovažavao niti pokušavao da prevarim sportiste ili navijače bilo kog tima za koji sam igrao ili protiv kojeg sam igrao. Kao posledica na današnju odluku uložiću žalbu Sudu za sportsku arbitražu", ovako je Pogba govorio nakon što je saznao za četvorogodišnju suspenziju.

Znao je šta mu je činiti, žalio se i izborio se da mu kazna bude ozbiljno redukovana. U februaru je delovalo da bi to mogao da bude kraj karijere za jednog od najvećih talenata 21. veka, ali gledaćemo ga još. Nadamo se da magija koju je, doduše ne kontinuirano, umeo da prosipa po terenu, nije iščezla.


tagovi

Pol PogbaJuventus

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara