Kakav podatak – Nathovi rezultati bolji sad nego pre pet godina!

Vreme čitanja: 3min | pet. 04.10.24. | 13:43

„Tražiću da manje trči“, kaže trener Partizana, Savo Milošević

Polemike ne prestaju. Traju maltene godinama i što bi rekao prethodni trenera Partizana, Aleksandar Stanojević, „sve vreme pričamo kako ne može, a on nas uveri u suprotno“. Zato i novi strateg Savo Milošević ističe da je siguran u mogućnosti Bibarsa Natha pred početak nove odiseje na klupi crno-belih.

Izraelac je osporavan, kako nije u stanju da doprinosi kao pre, da su mu brojke u padu, da se muči u jačim utakmicama, međutim, ako je suditi na osnovu reči povratnika u Humsku njegova uloga će i u 35. godini biti velika.

Izabrane vesti

„Predočiću vam podatak koji sam dobio u četvrtak: Nathovi rezultati na fizičkom planu su bolji sad nego kad je dolazio 2019“, istakao je Milošević.

Te parametre dobio je od Miše Filipovića, kondiocionog trenera ekipe, koji je bio deo stručnog štaba i pre pet godina.

„Obim trčanja podrazumeva kilometražu po utakmici, a intenzitet koliko sprinteva igrač izvede, odnosno koliko trči u visokom ritmu. To su glavni parametri u modernom fudbalu, na osnovu kojih pravimo odabir. Nije presudno, ali nam nešto pokazuje. Na primer, gledali smo pre neko veče meč Inter – Crvena zvezda, gde je obim trčanja bio ujednačen, ali intenziteti nisu i to je prevagnulo“. 

Ako je već Natho u pomenutim brojkama bolji nego pre pet godina, logično je zapitati se može li da ponovi učinak iz prvog Miloševićevog mandata. Uostalom, kad se pogleda odnos minuta provedenih na terenu, golova i asistencija otkako je stigao u Beograd, najproduktivniji je Čerkez bio kod Sava.

„Nije glavno pitanje hoće li davati ili nameštati golove, poenta je da probamo da iskoristimo Natha u smislu kvaliteta. Moja ideja je da manje trči kako bi mogao više da pomogne, jer ni pre, a ni sad, trčanje nije njegov presudni kvalitet. Mnogi su mi i pre pet leta prigovarali njegovo godište, a procenili smo da je baš bitan za ekipu“.

Tada je uz sebe imao i Sejdubu Sumu, odbačenog od prethodnih trenera, te ako već povlačimo paralele, da vidimo ima li u ovom kadru nekog ko nije dobijao šansu kod Aleksandra Stanojevića, a možda bi mogao da fudbalski vaskrsne pod palicom Sava Miloševića.

„To ću tek da vidim da li ima... Sve je ispalo lepo tada, bilo je dobrih rezultata i igara, napravili smo neke mlade igrače, ali je to bilo pre pet godina. Sadašnja situacija zahteva drugačija rešenja, nema u fudbalu modela po kome možete različite krize da rešavate istim alatima. Bilo bi lakše da možemo, ali neće moći. Ni ova, ni sledeća kriza, jer svaka situacija nosi različite probleme. Uostalom, drugačija je ekipa, karakteri igrača. Zato ne volim da pričam o prošlom mandatu, mada verujem da imam znanja da rešim bilo koju situaciju, pogotovo kad je u pitanju psihološki momenat“, rekao je Savo Milošević.



tagovi

Bibras NatkoSavo MiloševićFK PartizanMozzart Bet Superliga

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara