TREĆA SMENA: Jokić i Bogdanović na terenu, Boka i Rasing za polufinale

Vreme čitanja: 3min | sre. 23.12.20. | 23:01

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju tokom noći

BOKA JUNIORS – RASING, 01.30

(Fudbal, Kopa Libertadores, polufinale)

Izabrane vesti

Pobednik ovog duela u polufinalu Kopa Libertadores igraće protiv brazilskog Santosa. Trenutno je tome bliži Rasing, koji je kao domaćin u prvoj utakmici slavio 1:0 golom Paragvajca Lorenca Melgareha u 60. minutu. Bokini igrači donekle su ublažili tugu prvenstvenom pobedom u gostima nad Independijenteom 2:1, izvojevanom golovima Soldana u 83. i Kardone u nadoknadi. Rasing je odigrao 1:1 sa Estudijantesom na strani, a u poslednje četiri utakmice ima dva poraza, remi i pobedu nad Bokom.

ČIKAGO – ATLANTA, 02.00

(Košarka, NBA)

Biće ovo zvaničan debi Bogdana Bogdanovića za Atlantu protiv Bulsa koji su promenili trenera tokom pauze i umesto jednog od najgorih u NBA ligi proteklih godina, Džima Bojlena, angažovali Bilija Donovana. Predvodnik mlade ekipe je Zek Levin, ali je pitanje koliko će naslednici nekadašnjih šampiona moći da pruži ove sezone. S Bogdanovićem i Danilom Galinarijem kao pojačanjima, Houksi su favorit u ovom duelu, mada će Radžonom Rondo sačekati na debi pošto je nedavno bio na sahrani pa je u izolaciji zbog opasnosti širenja virusa Kovid 19.

DENVER – SAKRAMENTO, 03.00

(Košarka, NBA)

Nikola Jokić protiv Nemanje Bjelice. Ogromno iskustvo imaju igrači Denvera iz prošle sezone, kada su stigli do konferencijskog finala i jasno je da sada žele korak dalje. Nisu se posebno pojačali, pa ćemo videti šta je zamislio trener Majkl Meloun, ali protiv Sakramenta su Nagetsi svakako favorit. Posebno jer su Kraljevi oslabljeni odlaskom Bogdanovića. Teret je sada na Dearonu Foksu, koji je potpisao novi ogroman ugovor. S druge strane, u Denveru se ponovo najviše očekuje od Jokića.

GREMIO – SAO PAULO, 01.30

(Fudbal, Kup Brazila, polufinale)

U prvi duel polufinala nacionalnog Kupa slavni brazilski klubovi ulaze različitog raspoloženja. Sao Paulo je lider u prvenstvu, dok je Gremio na petom mestu, poljuljanog samopouzdanja posle eliminacije iz Kopa Libertadoresa bolnim porazom od Santosa 1:4. U poslednje četiri utakmice plavo-crni imaju tri remija i poraz, visi im četvrta pozicija koja vodi direktno u naredno izdanje Kopa Libertadoresa, tako da im je predstojeći dvomeč od ogromnog značaja. Prethodni duel ova dva kluba, u oktobru, završen je bez golova, ali bi sada trebalo da bude dosta uzbudljivije.

PALMEIRAS – AMERIKA MG, 01.30

(Fudbal, Kup Brazila, polufinale)

Drugoligaš iz Belo Horizontea pokušaće da napravi senzaciju i svoj najveći uspeh u istoriji kluba. Neće mu biti lako protiv šestoplasiranog tima u Seriji A, kom se u tim vraća oporavljeni Luiz Adrijano. Bivši napadač Šahtjora, Milana i Spartak Moskve pauzirao je mesec dana zbog povrede i sigurno će biti motivisan da nastavi odličan golgeterski učinak ove sezone. Trenutno je na 15 golova u 38 utakmica.

LIBERTAD – GUARANI, 01.00

(Fudbal, Paragvaj, plej-of)

Četvrtoplasirani i petoplasirani tim ligaškog dela paragvajskog prvenstva, s istim brojem bodova – 18 u 11 utakmica, sastaju se u četvrtfinalu tamošnjeg plej-ofa. Guarani je u boljoj formi, pošto Libertad ima jednu pobedu u poslednjih pet utakmica, ali je pre 12 dana u duelu ovih timova bilo 1:1. Guarani je vodio od 45. do 85. minuta.

BARSELONA – LDU, 02.15

(Fudbal, Ekvador, plej-of, finale)

Prva utakmica finala ekvadorskog plej-ofa. Barselona želi 16. titulu, LDU 12. Jasno je o kakvom se rivalstvu radi. Tamošnji Savez najavio je da će biti korišćen VAR, što nije čest slučaj u ekvadorskom fudbalu. LDU je prvi deo sezone završio sa 35 bodova u 15 utakmica, dok je drugom Barsa bila prva sa 29 bodova. Poslednji međusobni susret, početkom novembra, završen je remijem 2:2, a prethodno je LDU upisao dve pobede (2:1, 2:0). Revanš ovog finala je 30. decembra.

VIDA – UPNFM, 00.15

(Fudbal, Honduras, plej-of)

Domaćin ima veliku prednost iz prvog duela i bliži je polufinalu prvenstva Hondurasa. Vida je pre četiri dana slavila 3:1 kao gost, mada je pre toga, 12. decembra u ligaškom delu, bilo 3:0 za UPNFM, takođe u gostima. Bio je to jedan od retkih susreta ova dva kluba da i jedni i drugi nisu postigli makar jedan gol.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara