Dvejn Vašington (Star Sport)
Dvejn Vašington (Star Sport)

Dvejn Vašington trejdovan u NBA, finansijska injekcija stiže u Partizan Mozzart Bet

Vreme čitanja: 2min | sre. 02.10.24. | 04:36

Kraj sage oko Karla Entonija Taunsa, ostaje pitanje koliko će utakmica propustiti bek crno-belih

Razmatrala je uprava Partizan Mozzart Beta da pusti Dvejna Vašingtona u NBA ligu kako bi klub dobio ozbiljnu finansijsku injekciju i na kraju presekla. Partizanov bek trejdovan je u Šarlot Hornetse, javlja pouzdani Šams Čaranija. Crno-bele prema do sada poznatim informacijama crno-beli bi trebalo da inkasiraju i do 1.000.000 dolara, a čitav transfer suštinski je samo papirološki,

Naime, Vašington je deo trejda Njujork Niksa i Minesote u čijem se epicentru nalazi Karl Entoni Tauns. Momak rođen u Frankfurtu bio je potreban Niksima kako bi se sve potrebne brojke plata u seleri kepu posložile jer tako nalažu pravila NBA lige. S obzirom da je Vašington prošle sezone već potpisivao dvosmerne ugovore sa Niksima, isprofilisao se kao idelan kandidat za ovaj posao.

Izabrane vesti

Niksi su prosledili Vašingtona u Šarlot Hornetse koji su takođe bili neophodan igrač za realizaciju trejda Taunsa iz Minesote u Njujork. Na kraju Hornetsi dobijaju tri pika druge runde (dva od Niksa, jednog od Minesote), kao i Dakuana Džefrisa, Čarlija Brauna i Vašingtona, Taus ide u Veliku jabuku dok su u Minesoti završili Džulijus Rendl i Donte DiVićenco.

Naredni korak je da Hornetsi otpuste Vašingtona, a on bi na kraju trebalo da potpiše novi ugovor sa Partizanom. Novonastala situacija nalaže da će Željko Obradović neko vreme ostao bez Vašingtona, u da je veliki znak pitanja kod toga koliko će utakmica američki bek propustiti, počev od evroligaške premijere protiv Baskonije u četvrtak.

Za kraj, evo i kako je ko prošao od NBA klubova, odnosno šta su dobili Niksi, šta Timbervulfsi, a šta Hornetsi.

Njujork Niks: Karl Entoni Tauns i prava na Džejmsa Nanđija

Minesota Timbervulfs: Džulijus Rendl, Donte DiVićenco, Keita Bejts Dio i pik prve runde 2025.

Šarlot Hornets: Pik druge runde 2025, pik druge runde 2026, Dakuan Džefris, Čarli Braun, Dvejn Vašington i 7.200.000 dolara u kešu


tagovi

KK PartizanPartizan Mozzart BetDvejn VašingtonKarl Entoni TaunsŠarlot Hornets

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara