OCENE - ZVEZDA: Glava problem mnogih, Maksimović najhrabriji, Olajinka opet patio

Vreme čitanja: 1min | uto. 01.10.24. | 23:23

Pohvale i za Đigu, Silas mora bolje

Pogledajte kako smo ocenili učinak igrača Crvene zvezde u Milanu

Izabrane vesti

Omri GlazerGolman
Ušao je rovit u sezonu, nedostaje mu samopouzdanja, a to je dovelo da prima golove u svoj ugao direktno iz slobodnjaka i protiv Benfike i večeras. Na ozbiljnom testu se našao već u drugom minutu kada je morao da boksuje centaršut Damfrisa. Kasnije je sjajno ušao u šut Mhitarijanu, ali gol koji je primio već je bio ozbiljno poljuljao ekipu. Imao je sreće da zahvaljujući dva ofsajda ne doživi potop već posle 20 minuta.
Ocena
5.5
Jung Vu SeolOdbrana
Nije mu predstavljalo problem to što igra na desnoj umesto levoj strani. Imao je nekoliko izleta u napad tokom prvog poluvremena, mada bez zapaženog učinka. Mnogo više bio je koncentrisan na odbranu. Nije mu Augusto pravio velike probleme kao Damfris Olajinki na suprotnoj strani, ali je Mhitarijan uspevao da mu se u nekoliko navrata uvuče iza leđa.
Ocena
5.5
Vanja DrkušićOdbrana
do 89. - Nije Slovenac delovao impresioniran atmosferom odlično popunjene Meace. Dosta sigurno je rešavao situacije u kojima se nalazio i sa Seolom pokušavao da zaustavi ubacivanja Mhitarijana. Početkom drugog poluvremena nespretno je ispucao loptu, poklonivši korner Interu, ali je onda bio najbolji u skoku na centaršut iz ugla. Bio je najsigurniji od trojice štopera sve dok mu se nije dogodilo pomračenje kada je naivno oborio Lautara Martineza za penal iz kog je Inter dao četvrti gol.
Ocena
5
Uroš SpajićOdbrana
Dva puta je kapiten dozvolio Taremiju da mu ukrade loptu. Drugi put je to bilo kobno po Crvenu zvezdu, pošto je Lautaro postigao gol za 3:0. Imao je nekoliko rvačkih duela sa Arnautovićem i nije se obrukao, dok ga je pogledala sreća kod prvog poništenog gola Intera jer je kasnio za Arnautovićem. Sve dobro što je uradio prokockao je s dve dekoncentrisane reakcije kada je imao loptu u nogama.
Ocena
5
Naser ĐigaOdbrana
Morao je da pomaže Olajinki sa Damfrisom na levoj strani i tu se dosta trošio. Pred kraj prvog poluvremena previše je rizikovao kada je probao da s loptom prođe pored trojice igrača Intera, srećom po njega Krunić je bio tu da ispravi grešku. U drugom vrlo siguran.
Ocena
6
Piter OlajinkaNapad
Sledeći put kada bude naleteo na film sa Denzelom Vašingtonom, Nigerijac će promeniti kanal jer će ga proganjati istoimeni Damfris. Od prvog minuta Holanđanin je mučio Olajinku koji se opet našao na poziciji levog beka. Čak ga je i naterao da smesti loptu u Glazerovu mrežu, ali je prethodio ofsajd. U napadu je imao nekoliko solidnih prodora, istakao se dodavanjem za Silasa pred odlazak na odmor, a po povratku je posle njegovog šuta Čalhanoglu igrao rukom. Ipak, ništa od toga nije uticalo na rezultat.
Ocena
5
Andrija MaksimovićVezni
do 69. - Ako je derbi sa Partizanom bio maturski, ovo je bio diplomski ispit za mladog vezistu. Nije imao tremu i nekoliko puta se odvažio na šut sa distance. Vetar u leđa dobio je u 19. minutu kada je ukrao loptu i solidno zapretio Zomerovom golu, mada bi možda opasnije bilo da je proigrao Silasa desno. Imao je samopouzdanje čak i da se vraća duboko na svoju polovinu i nudi defanzivcima u organizaciji napada. Iako najmlađi u timu, bio je nahrabriji.
Ocena
7
Rade KrunićVezni
do 89 - Igrao je na dobro poznatom stadionu, ali je delovalo da mu zvižduci Interovih navijača kao bivšem igraču Milana ne predstavljaju problem. Sve do pola sata pre kraja kada je dozvolio Taremiju da mu oduzme loptu i asistira Arnautoviću za 2:0.
Ocena
5
Timi Maks ElšnikVezni
Već u 10. minutu dozvolio je Mhitarijanu da ga nadmudri i uzme mu loptu, posle čega je usledio faul u opasnoj zoni. Ispostavilo se koban po Glazera. Brzo se konsolidovao, imao dobro dodavanje za Maksimovića, pa opasan šut pred odlazak na odmor, ali nije uspeo da dobije bitku sa daleko iskunsijim igračima u veznom redu Intera.
Ocena
5.5
Silas Katompa MvumpaNapad
do 70 - Lako izgubljena lopta već u drugom minutu dovela je do šanse za Inter nakon oštrog centaršuta Damfrisa. Delovalo je u par navrata da bi Crvena zvezda mogla da dobije nešto više posle njegovih akcija sa Olajinkom, imao je dobru istuaciju kada se ubacio po levoj strani na asistenciju Nigerijca, međutim, šutirao je pravo u Zomera. Premalo pokazuje u odnosu na ono što se očekuje od igrača iz redova vicešampiona Bundeslige i sa otkupnom klauzulom od 10.000.000 evra
Ocena
5
Šerif EndiajeNapad
do 69. minuta - Bio je agilan od starta, lepo je kombinovao sa Silasom u sedmom minutu, iznudio žuti karton Mhitarijana upornošću da zadrži loptu. Nije bio konrektan, ali oteo mnogo lopti. Služio da se odbrana odmori.
Ocena
5
Nemanja RadonjićNapad
od 69 - Nije bilo njegovih karakterističnih prodora po boku. Potpuno odsečen od ekipe.
Ocena
5
Luka IlićVezni
od 69 - Bez uspeha da poveže igru crveno-belih. Jasno je bilo da Inter grabi ka pobedi kada je ušao, ali nije uspeo da pomogne da poraz bude prihvatljiviji.
Ocena
5
Bruno DuarteNapad
od 69 - Neprimetan. Daleko od protivničkog gola.
Ocena
5
MIlan RodićOdbrana
od 89 - Premalo vremena za konkretan učinak.
Ocena
-
Dalsio GomešVezni
od 89 - premalo vremena za konkretan učinak
Ocena
-
Vladan MilojevićTrener
Rizikovao je sa Glazerom na golu i sa Olajinkom na levom beku, a njih dvojica bili su najlošiji večeras u timu Crvene zvezde. Moraće da poradi na samopouzdanju velikog broja svojih igrača i psihološkoj pripremi. Ne igraju loše, ali su i protiv Benfike i večeras lako primili golove, pa tek posle toga zaigrali rasterećenije i opasnije po protivnika. Bio je ovo skup čas vrhunskog fudbala na kultnom stadionu u Milanu.
Ocena
5.5



tagovi

oceneVladan MilojevićOmri GlazerUroš SpajićNaser ĐigaVanja DrkušićPiter OlajinkaAndrija MaksimovićŠerif EndiajeSilas Mvumpa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara