(Reuters)
(Reuters)

Zvezda ponela darove u Milano: Ovako se ne osvajaju bodovi, već trpe teški porazi

Vreme čitanja: 5min | uto. 01.10.24. | 22:46

Crveno-beli direktnim greškama i kiks golovima poništili utisak o solidnoj igri na Đuzepe Meaci i doživeli neprijatan poraz – 0:4

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Milana)

Ništa konkretno nije naučila Crvena zvezda u premijeri novog formata Lige šampiona protiv Benfike na stadionu Rajmo Mitić, kada je poklanjala golove lisabonskom timu na otvaranju utakmice i omogućila mu da odnese bodove iz Beograda iako nije impesionirao publiku u srpskoj prestonici. Ekipa Vladana Milojevića je beogradske darove ponela i za Milano, gde je sa tri direktne greške častila Inter, pokvarila utisak o solidnoj igri na Đuzepe Meacu i doživela još jedan poraz u elitnom takmičenju – 0:4 (0:1).

Izabrane vesti

Prvo je nesigurni Piter Olajinka u 11. minutu napravio faul nad Pjotrom Zjelinskim i omogućio Hakanu Čalhanogluu da direktnim udarcem iz slobodnog udarca matira loše postavljenog Omrija Glazera. Sve je po pitanju konačnog ishoda utakmice bilo rešeno na isteku časa igre, kada je epitet jednog od tragičara utakmice poneo Rade Krunić. Iskusni vezista je kačio loptu glavom kod prvog gola Nerazura, dok je neposredno pre drugog izgubio loptu u opasnoj zoni pred svojim kaznenim prostorom i omogućio Mediju Taremiju da asistira Marku Arnautoviću. Neverovatnu seriju Zvezdinih „kiks golova“ zaokružio je kapiten Uroš Spajić u 72. minutu, kojem je loptu direktno iz nogu ukrao lukavi Taremi i ostvario svoju drugu asistenciju na večerašnjoj utakmici.

Okolnosti bi verovatno bile drugačije da je dvadesetak minuta ranije Feliks Cvajer pokazao na belu tačku nakon igranja rukom Hakana Čalhanoglua posle udarca Pitera Olajinke. Nije bilo ni reakcije iz VAR sobe, uprkos burnim reakcijama Zvezdinih igrača. Utisak je da je Nemac mogao da pokaže na kreč, što bi drastično popravilo samopouzdanje u gostujućim redovima. Ipak, to se nije dogodilo, pa je Inter dodao gas, iznudio nove direktne greške odbrane srpskog šampiona i stigao do ubedljivog trijumfa.

Zvezdin potop u Gradu mode je potvrđen u 81. minutu, nakon što je Drkušić srušio Lautara Martineza u svom kaznenom prostoru i omogućio Mediju Taremiju da ponese epitet igrača utakmice.

Inter je poveo na Meaci, a da prethodno nije ozbiljnije ni pritisnuo Crvenu zvezdu. Ponovo je ekipa Vladana Milojevića platila tešku cenu grešaka koje se ne praštaju u Evropi. Timi Maks Elšnik je u 11. minutu izgubio posed u opasnoj zoni, do nje je došao Henrik Mhitarijan, posle čega je usledio faul za slobodan udarac sa oko 20 metara udaljenosti. Nije to bila perfektna pozicija za Hakana Čalhanoglua, ali je Turčin pokazao kakav je majstor. Gađao je u ugao neprepoznatljivog Omrija Glazera, pomogao mu je Rade Krunić, pa je lopta dobila dodatno ubrzanje i od stative se odbila u Zvezdinu mrežu.

Primljeni gol je teško pao igračima Crvene zvezde, koji su hrabro ušli u bitku sa Nerazurima, imali nekoliko izleta pred protivnički gol, ali su onda slično kao i protiv Benfike, poklonili protivniku priliku da dođe do vođstva u ranoj fazi meča. Sve je moglo da se vrati na nulu u 19. minutu, kada je Andrija Maksimović presekao nepreciznu loptu iz poslednje linije Intera, došao do pozicije za udarac, snažno tukao, ali je srećom po Jana Zomera lopta išla preko prečke Interovog gola. Zvezda je uspevala da zapreti, ali je isto tako domaćin svakog trenutka bio spreman da odgovori. U 22. minutu je poništen gol Denzela Damfrisa zbog ofsajda, dok je minut kasnije Glazer odbranio zicer Henriku Mhitarijanu, nakon perfektog dodavanja u prostor od strane Marka Arnautovića.

Kako je vreme odmicalo, Andrija Maksimović je postajao sve opasniji po Interovu odbranu. U 29. minutu je oduševio načinom na koji je izbacio Benžamena Pavara, nakon čega je došao do situacije da uputi udarac, što je učinio, ali je lopta prošla metar i po od Zomerovog gola.

Zvezda je bez problema mogla da pokloni Interu drugi gol već u 39. minutu. Neporeznom Spajiću oduzeo je loptu Medi Taremi na 20 metara od Zvezdinog gola, potom izbacio Mhitarijana u gol šansu, ali je srećom po goste odlični Jermen gađao preko prečke Glazerovog gola. Sve je moglo u korenu da se promeni u 42. minutu utakmice, kada je dobar napad srpskog šampiona otvorio sve agilniji Piter Olajinka, odlično spoljnom uposlio Silasa, a ovaj vrhom kopačke gađao direktno u Jana Zomera, kojem nije bilo lako, ali je bio dobro postavljen, pa lopta nije imala mnogo prostora da prođe u mrežu. Bio je to prvi udarac u okvir gola gostujućeg tima i najava još konkretnije igre crveno-belih.

Tako je i bilo, pošto je već u prvom minutu nadoknade prvog dela igre zapretio Maks Elšnik, posle ubačene lopte Olajinke po zemlji, ali je i taj pokušaj završio pored Interovog gola.

Mnogo odlučnije je krenula Crvena zvezda u nastavku utakmice. Uspela da izvrši pritisak na protivničkoj polovini i dođe do situacije za izjednačenje. Ipak, u 50. minutu Felks Cvajer je propustio priliku da dosudi jedanaesterac nako što je lopta posle udarca Olajinke pogodila u ruku Čalhanoglua. Da se to dogodilo, možda Crvena zvezda ne bi ušla u novu seriju grešaka, ali nije, pa su usledili novi nezadrživi naleti domaćina.

Omri Glazer je sa dva odbranjena zicera uspevao da drži glavu svojim saigračima iznad vode, ali kod poklonjenih situacija nije mogao ništa, jer su i Arnautović, a potom Martinez bili u gotovo savršenim situacijama za postizanje golova. Drkušićev neoprezan start za jedanaesterac u finišu utakmice bio je posledica prethodne konfuzije u koju je na Meaci uletela Zvezdina odbrana.

Zvezda je i u 88. minutu imala priliku da dođe makar do počasnog pogotka, ali je u spoljni deo mreže gađao Luka Ilić, pa srpski šampion u Monte Karlo 22. oktobra odlazi bez osvojenog boda u Ligi šampiona, ali i pritiskom od novih defanzivnih grešaka. U stručnom štabu Vladana Milojevića će morati ozbiljno da se pozabave psihološkom pripremom ekipe, koja mora da pronađe način da iskoreni greške koje su je skupo koštale na otvaranju takmičenja u Ligi šampiona.

INTER – CRVENA ZVEZDA 4:0 (3:0)

/Čalhanoglu 10, Arnautović 59, Martinez 71, Taremi 81 pen/

Stadion: Đuzepe Meaca. Sudija: Feliks Cvajer (Nemačka)

INTER (3-5-2): Zomer – Pavar, De Fraj (od 65. Aćerbi), Bastoni (od 74. Bisek) – Damfris, Zjelinski, Čalhanoglu, Mhitarijan ( od 64. Fratezi), Augsto – Taremi, Arnautović (od 64. Lautaro).

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Glazer – Drkušić (od 89. Rodić), Điga, Spajić, Seol – Krunić (od 89. Dalsio), Elšnik – Silas (od 70. Radonjić), Maksimović (od 70. Ilić), Olajinka – Endijaj (od 70. Duarte).




tagovi

Hakan Čalhanoglu

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda
Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara