Markus Tiram (Reuters)
Markus Tiram (Reuters)

Partija karijere Markusa Tirama! Od potencijalnog loma noge do het-trika

Vreme čitanja: 3min | sub. 05.10.24. | 22:34

Francuz rasturio Torino

Čak sedmoricu igrača u startnoj postavi je večeras zamenio Simone Inzagi u startnoj postavi u odnosu na meč sa Crvenom zvezdom i sa igračem lako izašao na kraj sa Torinom – 3:2.

Aćerbi i Bisek su se vratili u štopersku liniju, Dimarko i Darmijan na bokove, Fratezi u vezu, a Tiram i Lautaro u napadački tandem. Upravo je francuski napadač bio zvezda večeri. Mogao je debelo da plati start Giljerma Maripana, ali je noga izdržala, da bi u nastavku sa tri gola napunio mrežu Vanje Milinković Savića.

Izabrane vesti

Tirama je sreća pogledala u 19. minutu utakmice kada je čileanski defanzivac Giljermo Maripan užasno startovao na njega. Otvorenim đonom na stajnu nogu. Pravo je čudo kako je noga ovo izdržala…

Poznat tokom karijere po gruboj igri, Maripan je automatski isključen. I ti je bio kraj svih Torovih nada. Igraju Bikovi iznad svih očekivanja od početka sezone, ali sa igračem manje skoro celu utakmicu na gostovanju šampionu nisu imali čemu da se nadaju.

Tiramova osveta je bila surova. Pet minuta nakon iznuđenog isključenja je počeo da rešeta mrežu Torina. Prelepim udracem glavom na centrašut štopera Bastonija je skamenio Milinković Savića koji nije imao baš nikakve šanse da brani. Savršen skok i šut. Desetak minuta kasnije je opet Tiram odozgo poklopio Torino. I opet je centrirao štoper! Ovoga puta Aćerbi sa levog krila. Bio je najviši na petercu i opet pogodio ugao. Ovaj put donji. Utakmica je bila rešena…

Uspeo je Torino da smanji minut kasnije kada je Zapata izašao sam na golmana i matirao Zomera, ali je to bio samo tračak nade koja nije mogla da se rasplamsa. Kontrolisao je utakmicu u nastavku i rešio je nakon sat vremena igre. Opet Tiram! Ponovo je Bastoni idealno centrirao, Lautaro bio najviši u skoku ali je šutirao u Milinković Savića. Lopta se odbila na nogu Tiramu koji ju je uz malo sreće poslao preko srpskog golmana za prvi het-trik u dresu Intera. Slobodno se može reći i za partiju karijere. Jedini put do sada je dao tri gola, igrajući za Borusiju Menhengladbah u Kupu Nemačke protiv niželigaša Oberaherna.

Bio je to signal i za Inzagija da ‘zaključa’ utakmicu i pusti rezerviste pa su jedan za drugim ulazili Taremi, Damfris, Zjelinski i De Fraj. Ali, to baš i nije išlo po planu. Inter nije stvorio neke veće šanse i u 85. minutu je zakomplikovao život. Čalhanoglu je skrivio penal koji je Vlašić pretvorio u gol, pa će Inzagi opet morati da na treninzima posveti pažnju igri u defanzivi. Iako Inter kasni za liderom Napolijem samo dva boda, devet primljenih golova u sedam mečeva je zaista previše.

SERIJA A – 7. KOLO

Petak

Napoli - Komo 3:1 (1:1)

/Mektomini 1, Lukaku 53pen, Neres 86 - Strefeca 43/

Verona - Venecija 2:1 (1:1)

/Tengstet 9, Joronen 81ag - Oristanio 3/

Subota

Udineze - Leće 1:0 (0:0)

/Zemura 75/

Atalanta - Đenova 5:1 (1:0)

/Retegi 24, 50, 74, Ederson 60, De Ron 80 - Ekator 83/

Inter - Torino 3:2 (2:1)

/Tiram 25, 35, 60 - Zapata 36, Vlašić 86 penal/

Nedelja

12.30: (1.37) Juventus (4.70) Kaljari (9.00)

15.00: (1.85) Bolonja (3.50) Parma (4.40)

15.00: (1.65) Lacio (3.80) Empoli (6.25)

18.00: (4.20) Monca (3.50) Roma (2.00)

20.45: (3.35) Fjorentina (3.50) Milan (2.25)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Markus Tiram

Obaveštavaj me

Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara