Dušan Mandić (©European Aquatics)
Dušan Mandić (©European Aquatics)

Surova dominacija Dušana Mandića: Najubojitija levica donela Ferencvarošu evropski Superkup

Vreme čitanja: 2min | sub. 05.10.24. | 21:37

Mađari torpedovali dubrovački Jug i potvrdili da su trenutno najmoćniji klub na svetu

Mirna luka je pre godinu dana bila potrebna Dušanu Mandiću, pronašao ju je u Budimpešti, a Ferencvaroš u njemu čoveka koji će ga voditi do trofeja i vratiti na vrh. Odmah je osvojio kup, postao je i šampion Mađarske, doneo klubu trofej Lige šampiona, u međuvremenu sa Srbijom treći put postao olimpijski šampion, a surovi dominaciju nastavio je i u novoj sezoni.

Nema tog pehara koji neće završiti u rukama Dušana Mandića dok je u Budimpešti. Kolekciju je uvećao, zajedno sa Martonom Vamošem, povratnikom u mađarski vaterpolo, torpedovao je dubrovački Jug i lansirao Ferencvaroš do trofeja evropskog Superkupa – 13:9.

Izabrane vesti

Ako je uopšte bilo ikakve dileme, potvrda je tu: Ferencvaroš je trenutno najmoćniji klub na svetu!

Biće zanimljivo videti imali tim Balaža Njekija pravu konkurenciju u Ligi šampiona, koja počinje kroz tri dana, može li neko da ga zaustavi kada u društvu najboljih nema Pro Reka. Dubrovčani nisu bili u stanju da ga poljuljaju, da mu nanesu bol. Na nekome drugome je da dokaže da je klub iz Budimpešte ranjiv.

Godinu i kusur dana ne deluje tako, kao da nema slabu tačku. Tek jedan poraz, preko 40 pobeda i prigrljeni svi pehari koji su bili u opticaju.

Mnogi su demonstrirali da mogu sa Fradijem da se nose dobar deo meča, da uđu u četvrtu deonicu sa kakvim-takvim šansama. I pobednik Evrokupa iz prošle sezone je bio kadar za tako nešto, ali je onda sve palo u vodu. Jug je imao i vođstvo u pre poluvremena, posle preciznog hica levorukog Mara Jokovića, međutim, ubrzo je na scenu stupila najubitačnija srpska levica.

Dva pogotka Dušana Mandića iz igre za preokret, a potom i strela levorukog mađarskog tobdžije Martona Vamoša. Odolevao je Jug, odbijao da se preda, no oružje je položio kada je Vendel Čaba Vigvari treći put zatresao mrežu.

Bombarder iz Boke je na nešto manje od dva minuta pre kraja trećim pogotkom zapečatio sudbinu Dubrovčana, tada je bilo definitivno da trofej evropskog Superkupa ide u ruke Ferencvarošu.


tagovi

Dušan MandićVK JugVK FerencvarošSuperkup u vaterpoluMarton VamošMaro JokovićBalaž NjekiVjekoslav Kobešćak

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara