Da, on je taj! Biserčić u Vinijevoj kraljevskoj kruni (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 05.10.24. | 23:02

Real Madrid dobio Viljareal sa 2:0, teška povreda Danija Karvahala

Trebalo je da bude derbi, ali Viljareal nije želeo borbu prsa u prsa. Puno puta su momci sa Madrigala mučili Kraljeviće poslednjih godina, umeli da dobiju čak i u Madridu, pa ipak, u sezoni koju su veoma dobro počeli, doživeli su tek drugi poraz od Reala sa više od jednog gola razlike u potonjih osam i po godina - 2:0.

Veoma dobru partiju pružio je noćas Fede Valverde, najbolji igrač prvaka Evrope za mesec septembar. I oktobar je Urugvajac otvorio na sjajan način - golom i asistencijom - međutim zahvaljujući bombi u 73. minutu, kojom je utakmica definitivno i rešena, Vinisijus Žunior zasenio je klupskog druga.

Izabrane vesti

S puno samopouzdanja odigrao je Vini svih 90 minuta, maltertirao odbranu Viljareala, vrlo očigledno iznudio i dva žuta kartona za Kika Femenju (sudija Giljermo Kvadra odlučio da mu oprosti drugi u 58. minutu), da bi taj pogodak za 2:0 bio pozlata svega što je uradio.

Pozlata za ovo večeras, iliti biserčić u kraljevskoj kruni što ga čeka u Parizu 28. oktobra, za kada je zakazano zvanično proglašenje najboljeg igrača planete za sezonu 2023/24.

Možete da ga volite ili ne, ali klasu ne možete da mu osporite; može da vam se ne dopada njegovo ponašanje, međutim ono što je pokazao na terenu u protekloj sezoni jasno govori da je on taj - sledeća Zlatna lopta.

Večerašnja partija, driblinzi i gol to samo potvrđuju...

Viljareal je samo na momente želeo da se nadmeće i to je bilo izrazitije u prvom poluvremenu. Kao plod takve igre došla je najbolja šansa za Marselinov sastav, kada je Nikola Pepe pogodio prečku.

Madriđani su na pravi način reagovali posle poraza od Lila i remija sa Atletikom u Madrilenju. Pritisak nije bio mali, ne događa se tako često da Kraljevski klub tri utakmice zaredom ne uspe da dobije, no Karlo Ančeloti je kvalitetno pripremio svoje momke, preneo im svoju mirnoću, a rani gol samo je dodatno olakšao posao.

Kilijan Embape vratio se nakon povrede u startnih 11, imao je šansu u finišu prvog dela da poveća na 2:0, nije uspeo, pa je kasnije počeo da pada. Karleto ga je izvukao iz igre u 71. minutu...

Očekivalo se da Viljareal makar u poslednjih petnaestak minuta pokuša nešto više da uradi, da napadne sa više igrača. Nije se dogodilo. Real je uzeo loptu pod svoje i rutinski prvi susret kraju.

Senku na važnu pobedu praktično u poslednjoj sekundi bacila je izgleda teška povreda Danija Karvahala. Njegov krik nakon što je pao na travu posle jednog duela čuo se i u prenosu.

Iskusni bek nije mogao na noge, pa je sa terena iznet na nosilima, uz aplauze čitavog Bernabeua.

PRIMERA – 9. KOLO

Petak

Leganes - Valensija 0:0

Subota

Espanjol - Majorka 2:1 (1:0)

/Kumbula 18, Kareras 47 - Railo 68/

Hetafe - Osasuna 1:1 (1:0)

/Jildirim 21 - Budimir 60/

Valjadolid - Rajo Valjekano 1:2 (0:0)

/Amala 51 - De Frutos 57, 80/

Las Palmas - Selta 0:1 (0:1)

/Iglesijas 28/

Real Madrid - Viljareal 2:0 (1:0)

/Valverde 14, Vinisijus 73/

Nedelja

14.00: (2,45) Đirona 83,45) Atletik Bilbao (3,05)

16.15: (5,70) Alaves (4,00) Barselona (1,60)

18.30: (2,60) Sevilja (3,25) Betis (3,00)

21.00: (3,40) Sosijedad (3,20) Atletiko Madrid (2,40)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Primera

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara