Ibrahim Zubairu (Starsport)
Ibrahim Zubairu (Starsport)

Nije Ronaldo, ali je Zuba sa Uba propisno izujedao Tekstilac

Vreme čitanja: 4min | sub. 05.10.24. | 20:24

Momak iz Gane odigrao najbolji meč od dolaska u Humsku

Da će sve procvetati neće, da ima još stvari na kojima Savo Milošević treba da radi, itekako ima. Ali opet, Partizan je predvođen Ibrahimom Zubairuom konačno odigrao meč bez mnogo stresa i upisao drugu uzastopnu pobedu, ovaj put protiv debitanta u Mozzart bet Super ligi Tekstilca - 3:1.

Govorio je Savo Milošević na konferenciji za medije o tome kako će mu glavni zadatak biti da ekipu podigne psihički. Sudeći po onome što smo videli čeka ga dosta posla. Terapija nekadašnjeg reprezentativca je najviše pozitivnog efekta imala na Ibrahima Zubairua. Odlučio je novi trener Partizana da ga ubaci u startnu postavu, a na klupi ostavi Alda Kalulua. Mladi krilni napadač iz Gane bio je najkonkretniji igrač Parnog valjka u prvom delu igre. Konstantno se nudio, napadao dubinu, brzinom i konkretnošću žestoko mučio odbranu gostiju iz Odžaka. Kao nagrada za sve, stigao je gol. Niko ga nije zasužio više od njega. Priliku da igra od početka dobio je i Žoao Grimalndo. Peruanac je još jednom pokazao da se ne nalazi u formi, štaviše, prilično je znao da nervira publiku svojim odigravanjima unazad.

Izabrane vesti

Stigao je donedavni igrač Jedinstva sa Uba i da proigra saigrače, međutim Zahid je u dva navrata bio neprecizan. Mogao je Partizan nedugo posle vodećeg gola i da duplira vođstvo, ali Đorđe Jovanović nije iskoristio odlično dodavanje Natha. Postigao je Zubairu još jedan gol, međutim, on je poništen zbog ofsajda posle dugog gledanja snimka u VAR sobi. Ono što je simptomatično za Parni valjak, to je da ove sezone obavezno upada u periode igre kad ne uspeva da uopšte dotera loptu do protivničkog šesnaesterca i igra dosta nepovezano.

Taman kad je Partizan imao inicijativu, po ko zna koji put ove sezone desio se kiks odbrane. Teško je objasniti šta je nateralo Nikolu Antića da podigne ruku i zakači loptu u situaciji koja nije mnogo obećavala. Tako su gosti koji ništa konkretno nisu napravili u napadu dobili od izabranika Sava Milošević penal na poklon koji je realizovao Ivan Davidović. Puleni Branka Mirjačića uglavnom su bili fokusirani na odbranu sopstvenog gola, sa tek povremenim neuspešnim izletima na protivničku polovinu, Bilo im je jasno da im defanzivna kompaktnost protiv ovakvog Partizana može doneti dobre stvari.

Rano je još govoriti o nekom preporodu ekipe, ali ono što je bilo primetno od početka utakmice je dobra energija sa kojom ekipa igra. Govorio je Milošević i o tome da se iz krize izlazi više na karakter i upravo energiju nego na neku lepršavu igru. Karakter su crno-beli pokazali kad nisu klonuli duhom zbog primljenog gola u vrlo nezgodnom trenutku i kao nagrada stigao je pogodak Bibarsa Natha.

Pogodak iskusnog Izraelca kao da je u potpunosti otključao domaće igrače koji su uzeli konce igre u svoje ruke, imali inicijativu, posle dužeg vremena smo neke igrače Partizana mogli da vidimo nasmejane. Kako je igrao Zahid i koliko je vukao loptu napred, ulazio u prilike, jednostavno je i on morao da postigne gol i to se desilo posle asistencije rezerviste Alda Kalulua.

Igra gostiju se potpuno raspala posle trećeg gola crno-belih, nisu više imali ni energije, a možda ni snage da ozbiljnije ugroze Aleksandra Jovanovića. Osim primljenog gola iz jedanaesterca, čuvar mreže crno - belih gotovo da nije imao posla i prvi put posle duže vremena možemo da pričamo o situaciji gde nije bio jedini čovek koji je bio svetla tačka u timu iz Humske. Priliku da debituje dobio je i Pape Furer i odmah je pokupio simpatije publike.

Naravno, daleko od toga da je sada sve u redu što se Partizana tiče. Ekipa je i dalje u nestabilnom stanju i trebaće da preleži još nekoliko dana ili nedelja u krevetu kako bi potpuno ozdravila. Teško da je Tekstilac merilo za bilo šta, reč je o timu koji je prethodne sezone igrao Prvu ligu Srbije, ali koliko se Parni valjak mučio na prethodnom mečevima i kako je bilo mučno gledati ga, za početak je dobro što je i ovu prepreku preskočio. Za dalje ćemo videti.

Piše: Nemanja Rakanović

PARTIZAN – TEKSTILAC 4:1 (1:1)

/Zubairu 39, Natho 52, Zahid 61, Nikolić 90. - Davidović 45p/

Stadion: Partizana

Sudija: Predrag Janjuš

PARTIZAN (4-2-3-1): A. Jovanović 6 – Filipović 7, Ilić 7, Mujakić 7, Antić 6 – Ovusu 6,5, Natho 7,5 (od 71. Kovač -) – Zubairu 8 (od 84. Trifunović 6,5), Zahid 7,5 (od 84. Furer-) , Grimaldo 6 (od 60. Kalulu 6,5) – Đ. Jovanović 6,5 (od 71. Nikolić 6,5).

TEKSTILAC (4-2-3-1): Brać 6 – Davidović 7, Sredojević 6, Marjanović 5,5, Luković 5,5 – Jočić 5 (od 46. Vasić 5,5), Marčić 6 (od 56. Đurić 5,5) – Skrobonja 6, Kodžić 5,5 (od 78. Ilić -), Stojanović 5,5 (od 65. Obeng 6) – Ukačukvu 5,5 (od 65. Škrbić).

Igrač utakmice: Ibrahim Zubairu 8

MOZZART BET SUPERLIGA - 11. KOLO

Petak

Radnički Niš - OFK Beograd Mozzart Bet 1:1 (1:0)

/Petković 23 - Mituljikić 53/

Subota

Radnički 1923 - Čukarički 1:1 (1:0)

/Stankovski 7 – Tedić 84/

Železničar - Mladost 1:2 (1:1)

/Romanić 39 - Pejović 2p, Varjačić 58/

Partizan - Tekstilac 4:1 (1:1)

/Zubairu 39, Natho 51, Zahid 61, Nikolić 89 - Davidović 45pen/

Nedelja

14.00: (2.50) Napredak (3.15) Novi Pazar (3.00)

19.00: (14.0) IMT (6.75) Crvena zvezda (1.20)

19.00: (3.60) Spartak (3.45) Vojvodina (2.05)

21.00: (1.28) TSC (5.70) Jedinstvo (10.5)

***kvote su podložne promenama



tagovi

FK PartizanMozzart Bet Superliga

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara