(©Reuters)
(©Reuters)

Pade konačno i taj Sero Portenjo - strašan derbi Paragvaja, sedam golova i junak koji je u igru ušao u 90+3 (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 08.12.20. | 03:54

Nasional tri puta vodio, lider se isto toliko puta vraćao, ali...

Našao se majstor i za taj Sero Portenjo! Nestvarna serija lidera paragvajskog šampionata konačno je završena - posle 23 utakmice bez poraza četa Fransiska Arsea konačno je morala da čestita rivalu, a to je večeras bio Nasional iz Asunsiona. U sjajnom derbiju na kraju je bilo 4:3.

Tri puta je vodio domaćin, tri puta se Sero Portenjo vraćao, dokazujući da ima više života, da bi drama kulminirala u petom minutu sudijske nadoknade, kada je Nasional uspeo da postige i četvrti pogodak.

Izabrane vesti

Ćiki Arse i njegovi momci prave velike stvari. Osvojili su titulu u Aperturi, prvi su u Klausuri, sve je mirisalo još jedan trijumf u derbiju i potvrdu epiteta trenutno najboljeg tima Paragvaja, međutim Nasional se isprsio kao nikad u prethodne tri godine - koliko nije uspeo da slavi protiv ovog rivala - iskoristio činjenicu da je četrdesetak minuta igrao s čovekom više i pokazao da će se i te kako pitati u borbi za prvo mesto.


Nasional je poveo pogotkom Huana Santakruza sa bele tačke u 18. minutu. Njegov imenjak Ortigoza je izjednačio, a onda su gosti su 41. minutu ostali bez isključenog Alana Rodrigeza. U nadoknadi prvog dela još dva gola. Karlos Arua za 2:1, pa Oskar Ruiz za 2:2 sekund pre nego što će se začuti zvižduk koji je označio veliki odmor.

Početkom drugog poluvremena Nasional je po treći put poveo preko Leonarda Viljagre, izjednačio je Anhel Kardozo osam minuta kasnije, da bi u 81. minutu i domaći ostali sa desetoricom na terenu. Pocrveneo je strelac drugog gola Karlos Arua.

Izgledalo je u tim trenucima da je Sero Portenjo preživeo, da će i 24. meč u nizu ostati neporažen, ali jedna ubačena lopta sa boka u smiraj meča preskočila je štopera gostiju i pala pravo na glavu mladog Sebastijana Vargsa koji je izrastao u apsolutnog junaka. Momak je nepuna dva minuta ranije ušao u igru...

Nasional je sada jedini neporaženi tim u paragvajskog Klausuri.



tagovi

Paragvaj

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara