Sesk Fabregas i Antonio Konte (Reuters)
Sesk Fabregas i Antonio Konte (Reuters)

Napuljski susret starih znanaca: Sesk, Konte je ipak tata Serije A (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pet. 04.10.24. | 20:26

Napoli na startu 7. kola uvećao prednost na čelu tabele, Skot Mektomini polako izrasta u jedno od najboljih pojačanja na Apeninima

Inter, Juventus, Milan. Tim redom postavljeni su favoriti za Skudeto pred početak sezone u Seriji A. Ipak, rana faza italijanske elite nagoveštava prilično uzbgudljivu razradu, samim tim i rasplet budući da se trojici musketara pridružio četvrti koji ih je, makar trenutno, bacio u senku. Na otvaranju sedmog kola Kalča, Napoli se izborio sa nadahnutim Komom i dodatno povećao prednost na čelu tabele - 3:1,

Bio je to napuljski susret startih znanaca u drugačijim ulogama. Antonio Konte je od leta 2016. do leta 2018. godine bio trener Sesku Fabregasu u Čelsiju. Srdačno su se Italijan i Španac zagrlili pred početak susreta na "Maradoni", razmenili nekoliko rečenica, a onda složili ozbiljne grimase i počeki da diriguju svojim orkestrima. Iako je Komo ostavio bolji utisak u prvom poluvremenu, Fabregas je vrlo brzo shvatio da je njegov nekadašnji terener ipak tata Serije A.

Izabrane vesti

Ako izuzmemu debitantsku polusezonu u Atalanti od pre petnaestak godina, Konte je počeo šestu sezonu u Seriji A, a sa njom i lov na peti pehar. Više od 55-godišnjeg stručnjaka imaju samo Đovani Trapatoni (7), Masimilijano Alegri (6), odnosno Fabio Kapelo i Marćelo Lipi (5). Konte je uspeo da za kratko vreme od ekipe koja je prošle sezone praktično bez borbe odustala od odbrane Skudeta, napravi pretendenta na šampionski naslov.

Obnovio je saradnju sa Romeluom Lukakuom koji pod njegovim trenerskim protektoratom postaje nezaustavljiva zver, doveo je Skota Mektominija koji polako izrasta u jedno od najboljih pojačanja na Apeninima proteklog leta, a od meča sa Juventusom 21. septembra prešao je na formaciju sa četvoricom igrača u zadnjoj liniji. Protiv Stare Dame nije bilo golova (0:0), ali ispostavilo se da je promenom sistema počeo da izvlači najbolje iz svojih napadača.

Hviča Kvarachelija ponovo liči na onog fudbalera koji je pretprošle sezone sa Viktorom Osimenom pokorio Seriju A, Lukaku je više nego dostojna zamena za Osimena, zapravo pravo osveženje podno Vezuva. Upravo je Belgijanac posle samo pola minuta fudbala u Napulju proigrao Mektominija, a Škot po ko zna koji put u karijeri demonstrirao kvalitete klasične devetke, iako je čitav život vezni fudbaler. For iz prijema i hirurški precizna realizacija za rano vođstvo Azura i sopstveni prvenac. U seriji je bivši igrač Junajteda pošto je za manje od deset dana prvo pogodio protiv Palerma u Kupu, pa upisao asistenciju u duelu sa Moncom, a večeras nastavio da daje novom klubu.


Nije Napoli nastavio silovito nakon vođstva, dozvolio je gostima da se razigraju, da preuzmu posed, okuraže se i počnu da prete. Stativa Nika Pasa iz 32. minuta bila je uvertira za ono što se dogodilo u smiraj prvog dela. Sjajan pogodak Gabrijela Strefece sa dvadesetak metara.

Ipak, početkom drugog dela Komo je anesteziran. Febregasovu četu potpuno je demoralisao rano dosuđen jedanaesterac koji je u novo vođstvo, trećim ligaškim golom od starta sezone pretvorio Lukaku. Ekipa sa najpoznatijeg italijanskog jezera je praktično do kraja utakmice ličila na depresivca koji ne može da se odvoji od kreveta. Pokušavao je Sesk da je trgne uvođenjem Verdija i Belotija, ali nije bilo reakcije. A Konteove izmene ušle su gladne i David Neres je u 86. minutu zapečatio pobedu uveličavši partiju Romelua Lukakua.

Big Rom je bio apsolutno centralna figura utakmice. Dve asistencije i pogodak za ukupan saldo od tri postignuta i četiri nameštena pogotka. Trenutno u Seriji A ne postoji čovek koji je kvantitativno više doprineo svom timu.

SERIJA A – 7. KOLO:

Petak

Napoli - Komo 3:1 (1:1)

/Mektomini 1, Lukaku 53pen, Neres 86 - Strefeca 43/

20.45: (2.55) Verona (3.30) Venecija (3.05)

Subota

15.00: (2.25) Udineze (3.30) Leće (3.30)

18.00: (1.48) Atalanta (4.20) Đenova (7.50)

20.45: (1.35) Inter (5.30) Torino (10.5)

Nedelja

12.30: (1.37) Juventus (4.70) Kaljari (9.00)

15.00: (1.85) Bolonja (3.50) Parma (4.40)

15.00: (1.65) Lacio (3.80) Empoli (6.25)

18.00: (4.20) Monca (3.50) Roma (2.00)

20.45: (3.35) Fjorentina (3.50) Milan (2.25)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Antonio KontefabregasSesk FabregasKomoNapoliSkot MektominiRomelu LukakuLukaku

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara