TREĆA SMENA: Borba za vrh u Argentini i Kolumbiji, sudar davljenika u Ekvadoru

Vreme čitanja: 3min | pet. 04.10.24. | 23:00

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju tokom noći

Izabrane vesti

Posle 13 kola paragvajske Klausure dva kluba su se izdvojila na vrhu tabele. Olimpija predvodi trku sa 26 poena, Nasional Asunsion ima 25, dok su iza njih sa po 21 Dos de Majo i Sero Portenjo. Olimpija je doduše u maloj krizi, u poslednja dva kola je odigrala 0:0 sa Guaranijem i General Kabaljerom. Taj niz će probati da prekine na gostovanju Trinidenseu, devetoplasiranom timu sa duplo manje bodova. Domaćin je bez pobede na poslednja četiri meča (po dva remija i poraza). U prvom duelu u Klausuri početkom avgusta Olimpija je kod kuće savladala Trinidense sa 2:0.


URAKAN – SARMIJENTO, 02.00

(Fudbal, Argentina 1)

Posle 16 kola Urakan se nalazi na fenomenalnoj trećoj poziciji i ima dobre izglede da osvoji titulu. Za liderom Velezom zaostaje vrlo dostižnih pet bodova, 11 kola pre kraja takmičenja. Važno je mnogo da Urakan ne prosipa bodove protiv timova sa dna tabele, među koje spada i Sarmijento. Reč je o ekipi koja trenutno zauzima 22. poziciju. Sarmijento je napravio niz od osam mečeva bez pobede (pet remija i tri poraza) koji je napokon prekinuo u prošlom kolu, trijumfom nad Unionom Santa Fe (1:0). Na tri od poslednjih pet mečeva Urakana i Sarmijenta viđen je rezultat 0:0. Zato domaćin noćas mora da bude posebno oprezan.


LIBERTAD LOHA – KUMBAJA, 02.00

(Fudbal, Ekvador 1)

Dok u Argentini i Paragvaju gledamo borbu za titulu, noćas se u Ekvadoru bore ekipe iz koje se bore za opstanak. Posle osam kola Klausure Kumbaja je pretposlednja, 15. na tabeli sa četiri poena, dok je Libertad 12. sa devet bodova. Ova dva tima su se sastala u Aperturi sredinom aprila, bilo je tada 0:0 na Kumbajinom terenu. U tom takmičenju Libertad je bio poslednji sa samo četiri boda na kontu, dok je Kumbaja okončala takmičenje na 13. poziciji. Zato su u ovom trenutku na zbirnoj tabeli, koja odlučuje dva putnika u drugi rang, i Libertad i Kumbaja ispod crte. Kumbaja ima dva poena manje od Delfina, a tim iz Lohe je na -7.


DEPORTIVO KALI – MILJONARIOS, 02.40

(Fudbal, Kolumbija 1)

Susret 13. kola kolumbijske Klausure. Iako ima po meč manje u odnosu na nekoliko ekipa, Miljonarios je trenutno među osam najboljih timova na tabeli sa 18 bodova. Na +2 je u odnosu na devetoplasirani Junior, tako da bi se u ovom momentu plasirao u Kvadrangular. S druge strane, mala je šansa da tamo vidimo Deportivo iz Kalija, pošto je on trenutno tek 17. sa čak osam bodova manje od imenjaka iz Pasta, koji drži osmu poziciju. Deportivo u prvenstvu ne zna za pobedu već sedam kola (četiri poraza i tri remija), dok Miljonarios nije izgubio nijednom na poslednjih pet utakmica (tri pobede i dva remija). U Aperturi su ova dva tima odigrala u Bogoti 1:1.


MAZATLAN – KERETARO, 04.00

(Fudbal, Meksiko 1)

Jedan meč sa kojim bi kladioci morali da budu veoma oprezni ako misle da ga igraju. Kvota nagoveštava da je domaćin veliki favorit, uprkos tome što trenutno gleda u leđa Keretaru. Oba tima su pri samom dnu, Mazatlan je 17. sa sedam poena iz 10 utakmica, Keretaro za jednu poziciju bolji sa osam bodova. Pritom, Pevci su od toga u poslednja tri kola osvojili sedam poena, dok je Mazatlan napravio seriju od pet utakmica bez pobede (tri remija i dva poraza). Zašto je onda Mazatlan favorit? Najviše zbog činjenice da Keretaro nikada nije pobedio na stadionu Mazatlana. Četiri puta je gostovao, triput izgubio, a jednom izvukao 1:1.


tagovi

Treća smena

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara