Janik Siner (Reuters)
Janik Siner (Reuters)

Rodik: Siner nije idiot, očekujem bar šest meseci suspenzije

Vreme čitanja: 2min | pet. 04.10.24. | 21:55

"Ne bih trepnuo ako ga suspenduju na pola godine", kaže nekadašnji svetski broj jedan

Mesecima je doping skandal Janika Sinera bio daleko od očiju javnosti, da bi vest eksplodirala u drugoj polovini avgusta meseca. Nedeljama je bio centralna tema teniske javnosti, u septembru je obelodanjeno da je Italijan oslobođen svih optužbi, ali se pre nedelju dana oglasila Svetska anti-doping agencija (WADA) i zatražila od Suda za sportsku arbitražu (CAS) da se prvi reket sveta suspencije na period do dve godine.

Dakle, Siner je osvojio US Open, odahnuo, ali WADA mu je za vratom i sudbina mu je ponovo neizvesna. Siner je nedavno poražen u finalu Pekinga od Karlosa Alkarasa, dolazećeg jutra očekuje ga premijera na mastersu u Šangaju, te se do kraja sezone očekuje da učesvuje i u Parizu, odnosno na završnom mastersu u Torinu.

Izabrane vesti

Ipak, i dalje postoji verovatnoća da će u nekom trenutku morati da odloži reket na duži period, a baš o toj temi pričao je Endi Rodik u svom podkastu "Served with Andy Roddick".

"Ne mislim da je on idiot i da bi s namerom uradio nešto što bi mu povećalo performanse i ugrozilo reputaciju kao i šanse da osvaja grend slemove. Žao mi je Janika", rekao je bivši svetski broj jedan, a onda nastavio u tonu koji se sigurno ne dopada Italijanima i Janikovim navijačima: "Imam osećaj da je WADA ponovo otvorila njegov slučaj sa namerom da ga suspenduje. Bio bih iznenađen da ne bude suspendovan na određeni period. Imam utisak da ako su rekli na godinu dana, da će to biti bar šest meseci. Rekao sam i tokom US Opena da ne bih trepnuo ako ga suspenduju na šest meseci. Svi imaju određenu odgodovrnost za postupke svog tima i ono što ih okružuje", zaključio je Rodik.

Podsetimo, Sinerovo objašnjenje je glasilo da je njegov fizioterapeut koristio sprej koji u sebi sadrži pomenuti klostebol, kako bi sebi namazao posekotinu na prstu, a da mu je onda tom rukom davao redovan tretman i tako mu praktično preneo malčice nedozvoljene supstance.





tagovi

Janik SinerEndi Rodik

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara