Zoran Danoski iz Radnika (© Star sport)
Zoran Danoski iz Radnika (© Star sport)

Đorđević ima žicu za trenera, a Danoski njuh za asistencije: Radnikova dobra serija, gosti poludeli na sudiju Živkovića

Vreme čitanja: 2min | ned. 06.12.20. | 15:59

U Lučanima opet kliču Milanu Bojoviću

Vrteli su ljubitelji fudbala glavom kad je uprava Radnika početkom septembra klupu, umesto Sima Krunića, poverila Slavoljubu Đorđeviću, sumnjali u kvalitete doskorašnjeg šefa stručnog štaba omladinskog pogona Crvene zvezde, ali izgleda da nekadašnji štoper poseduje žicu za trenera. U prilog takvoj konstataciji govori podatak da je posle uvodna dva poraza (od Inđije i Vojvodine) položio oružje još samo protiv Crvene zvezde, da bi na svim ostalim mečevima osvajao bodove. Sva tri u susretu 17. kola protiv čvrstog Proletera – 2:0.

Na jugu Srbije u junaka je izrastao Zoran Danoski. Iskusni krilni vezista povukao je ekipu napred posle ne preteranog interesantnog prvog poluvremena i u razmaku od šest minuta dvema asistencijama prelomio meč. Najpre je uposlio letošnjeg povratnika sa pozajmice Novom Pazaru, Nikolu Bogdanovskog za inicijalno vođstvo, potom omogućio Ukrajincu Jegveniju Pavlovu da postigne šesti gol ove sezone.

Izabrane vesti

Senka na trijumf domaćina pala je zbog duela koji je prethodio prvog pogotku. Za loptu se se borili Danoski i desni spoljni Proletera, Branislav Milošević, ostao je prvotimac gostujućeg sastava na zemlji tražeći faul, sudija Aleksandar Živković se nije oglasio... Usledili su žestoki protesti fudbalera i stručnog štaba Novosađana, u gužvi je najgore prošao Siniša Babić, zaradio crveni karton, a bez kreativnog igrača sastav Branka Žigića nije mogao da se vrati.

Radnik je osvojio deseti bod u poslednja četiri kola, usput prošao u četvrtfinale Kupa Srbije i mirno čeka zimku pauzu.

Nemirno će biti u Novom Pazaru, koji je pretrpeo prvi poraz pod komandom Radoslava Bataka. Novi trener jeste doneo novu energiju, što se videlo prilikom remija sa OFK Bačkom i Voždovcem (spas u završnim minutima), dvaput se vraćao u Lučanima, da bi na kraju morao da čestita fudbalerima Mladosti na pobedi 3:2.

Prvi put posle pet kola slavila je Mladost i to tako što je za superligaške terene dokazani špic, Milan Bojović, sačekao ubacivanje s boka u 88. minutu i glavom peti gol ove sezone. Istovremeno poništo premijerna dva Almira Apahsnahića i spasao kritika golmana Zlatka Zečevića koji je nespretnom intervencijom kumovao drugom izjednačenju gostiju.

SUPERLIGA - 17. KOLO

Petak

Napredak – Voždovac 3:1 (1:1)

/Marinković 30, Melunović 81pen, 93 – Pantović 18/

Subota

Vojvodina – Mačva 1:0 (0:0)

/Mrkaić 32/

Partizan - Čukarički 1:0 (0:0)

/Štulić 86/

Nedelja

Inđija – Spartak 3:4 (3:3)

/Obradović 12, Bastajić 22, Nešković 29 – Savković 15p, Tufegdžić 19, 32, Srećković 86/

Mladost Lučani – Novi Pazar 3:2 (2:1)

/Marković 8, Jovanović 23, Bojović 88 – Apanspahić 10, 70/

Radnik – Proleter 2:0 (0:0)

/Bogdanovski 54, Pavlov 60/

16.00: (14,0) Zlatibor (6,75) Crvena zvezda (1,20)

Ponedeljak

13.00: (4,40) Rad (3,50) Radnički Niš (1,85)

13.00: (2,60) OFK Bačka (3,20) Metalac (2,80)

*** kvote su podložne promenama

ODLOŽENO: Javor - TSC



tagovi

Radnik SurdulicaSlavoljub ĐorđevićMilan Bojović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara