Marko Nikolić (©Reuters)
Marko Nikolić (©Reuters)

Nikolićeva Lokomotiva u nokdaunu

Vreme čitanja: 4min | čet. 17.12.20. | 08:56

Posle petarde u Krasnodaru vicešampion Rusije završava turbulentnu godinu mečom na Himki areni u Podmoskovlju protiv sve boljeg domaćina. Rubin bez Despotovića, Gončarenkov oproštaj od klupe Armejaca

Pet utakmica Premijer lige Rusije je ostalo do kraja godine. Posle sledi pauza u elitnom šampionatu, duga ruska zima. Počele su već spekulacije oko trenera. Mnogima se ljulja klupa posle posrtanja u ovoj polusezoni. I trener šampiona Zenita Sergej Semak bio je na meti kritika, ali posle odličnog finiša šampionata i obezbeđenog prvog mesta, mladi stručnjak je preživeo na klupi tima iz Sankt Peterburga.

Viktor Gončarenko, trener CSKA iz Moksve, mogao bi da plati ceh loših rezultata Armejaca, ispadanje iz Evrope, Domeniko Tedesko je saopštio upravi Spartaka da neće produžiti ugovor koji mu ističe na kraju sezone, dok je pod baražnom vatrom i srpski stručnjak Marko Nikolić. Nekoliko puta u toku sezone je imao krize, uspešno ih je prebrodio sa Lokomotivom, ali poslednji debakl protekle nedelje u Krasnodaru i poraz od 5:0 upalio je alarme u redovima vicešampiona Rusije.

Izabrane vesti

Nekadašnji trener Rada, Vojvodine, Partizana, Olimpije i Fehervara imao je turbulentnu godinu. Letos je uspeo da izbori drugo mesto i plasman u Ligu šampiona, ali ova sezona ne može da se karakteriše kao uspešna. Lokosi su u konkurenciji Bajerna, madridskog Atletika i Salcburga bili poslednji i ispali su iz Evrope, dok je u prvenstvu tim iz prestonice tek na sedmom mestu sa čak 13 bodova manje od Zenita.

I danas promo kvote u Mozzartu. Kec na pobedu Krasnodara protiv Ufe je 1,43. Probajte negde da nađete veću kvotu.

Odlazak Alekseja Mirančuka u Atalantu, povrede Dimitrija Barinova i Fjodora Smolova, loša pojačanja, problem sa nefikasnošću (samo 19 golova na 18 utakmica prvenstva), sve su to bili problemi za Nikolića u ovoj polusezoni.

Poslednji meč u 2020. godini Lokomotiva igra u Podmoskovlju proitv Himkija danas (16.00). Neće gostima biti nimalo lako u komšiluku na Himki areni. Domaćin je posle šampiona Zenita trenutno u najboljoj formi u ruskoj elitnoj ligi. Ima čak 13 bodova u prethodnih pet kola. Posle lošeg starta prošlosezonski iznenađujući finalista Kupa Rusije (poraz od Zenita u borbi za trofej) igra odlično. Dolazak stručnjaka iz Tadžikistana Igora Čerevčanka na sredini šampionata pokazao se kao pravi potez.

U prvom delu sezone, početkom oktobra, Lokomotiva je na svom terenu dobila Himki sa 2:1. Nikolić i dalje ne može da računa na povređene Barinova i Smolova. Van tima su poslednjih nedelja bili i Lisov i napadač sa Zelenortskih Ostrva, Ze Luis, letošnje pojačanje iz Porta. U tim Marka Nikolića se vraća Brazilac Muriljo Sergeira, defanzivac koji je propustio meč u Krasnodaru zbog kartona. Himki ne može da računa na suspendovane Denisa Glušakova i Nigerijca Brajana Ajdovua.

Krasnodar je platio ceh igranja u Ligi šampiona. Nije mogao tim sa juga Ruije da igra na dva fronta, pa je zaostao u domaćem šampionatu. Pobedom nad Renom je obezbeđena šesnaestina finala Lige Evrope, a rapsodija protiv Lokomotive i trijumf od 5:0 pokazalo je da se ipak radi o odličnoj ekipi koja je u vrhu ruskog fudbala poslednjih godina i koja je prošle sezone bila treća iza Zenita i Lokomotive.

U Krasnodar stiže Ufa (16.00). U prvom meču Krasnodar je bio ubedljiv, slavio sa 3:0, pa treba očekivati novi trijumf domaćina. Od poslednjih šet utakmica, Zeleni su dobili četiri puta današnjeg rivala, a jednom je bilo nerešeno.

Derbi dana igra se u Rostovu gde odlična četa Valerija Karpina dočekuje poljuljani CSKA iz Moskve (18.00). Ovaj meč biće verovatno poslednji na klupi za beloruskog trenera Viktora Gončarenka. Ispadanje iz Evrope je kap koja je prelila čašu da Armejci odluče da raskinu saradnju sa mladim stručnjakom. Moskovljani nisu dobili poslednja četiri prvenstvena meča.

Ahmat, za koji je standardno dobro igrao ove sezone neakadašnji fudbaler Partizana i Čukaričkog Miroslav Bogosavac, dočekuje Rubin (18.00). Tim iz Kazanja igra toplo-hladno, dobio je favorite Zenita i CSKA u gostima, ali je četa Leonida Slutskog gubila bodove od ekipa iz donjeg dela tabele. Za goste iz Tatarstana neće igrati najbolji strelac tima, srpski reprezentativac Đorđe Despotović. On je suspendovan zbog kartona.

PREMIJER LIGA RUSIJE – 19. KOLO

Sreda

Rotor - Arsenal Tula 1:0 (0:0)

/Flamarion 81pen/

Soči - Dinamo Moska 2:0 (0:0)

/Zabolotnji 52, Jusupov 71/

Zenit - Spartak M. 3:1 (1:1)

/Azmun 8, Rakitski 73, Dzjuba 90+4 - Lovren 22ag/

Četvrtak

16.00: (3,60) Himki (3,10) Lokomotiva M. (2,20)

16.00: (1,40) Krasnodar (4,50) Ufa (8,50)

18.00: (2,10) Ahmat (3,20) Rubin (3,80)

18.00: (3,30) Rostov (3,00) CSKA M. (2,40)

Petak

16.00: (11,0) Tambov (5,20) Ural (1,30)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Marko NikolićRostovruska premijer ligaRusijaRusija 1CSKA MoskvaLokomotiva Moskva

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara