Realova ekipa pred početak meča u Lilu (©Reuters)
Realova ekipa pred početak meča u Lilu (©Reuters)

Mijatović nikad oštriji: Previše mišića, premalo kreacije – to nije Real! Endrik nije za prvih 11

Vreme čitanja: 2min | čet. 03.10.24. | 09:23

Posle poraza od Lila

Kada je odlazila stara garda na čelu sa Kristijanom Ronaldom i Karimom Benzemom svi smo se divili Realu na načinu na koji je uspeo da rekonstruiše ekipu, a da to nimalo ne utiče na rezultate. Dolazak Kilijana Embapea i Endrika trebalo je da bude šlag na tortu. Međutim, kako u velikim klubovima ne trpe neuspehe, a Real je najveći od svih, situacija se značajno promenila posle lošeg starta sezone u Madridu.

Drugo mesto sa tri boda zaostatka za Barselonom – uz činjenicu da je Real u solidnom broju utakmica bodovno prošao mnogo bolje no što je igrao – nekako se i tolerisao dok Lil u drugom kolu Lige šampiona nije slavio sa 1:0 i sada svi pričaju o suštinskim problemima u selekciji.

Izabrane vesti

Naravno, daleko je to od nekakve krize, ali pritisak u Madridu brzo raste. Predrag Mijatović je zabrinut.

Defanzivno tim nije loš, a ni Lil nije odigrao sjajnu utakmicu, ali mislim da Real mnogo toga ima da popravi“, počeo je Mijatović u programu radio stanice Kadena SER.

Osnovni problem, prema rečima Mijatovića, jeste u vezi. Pa na pitanje novinara šta misli o “rok’&’rol veznom redu” sa Orelijenom Čuamenijem, Eduardom Kamavingom, Fedeom Valverderom i Džudom Belingemom iskreno odgvoara:

Iskreno, nisu me uverili. Problem protiv Lila je bio baš u vezi. Previše je tu fizikalija, a premalo kreativnosti”.

A nema više starih kajli da povuku kada ne ide…

Čuameni, Kamavinga i Valverde su previše mišićavi i previše tvrdi sa loptom. Nije to sredina kakva odgovara Realovoj filozofiji... Toni Kros više nije ovde, a nedostajao mi je Luka Modrić”.

Nije zato Mijatović saglasan da je problem u Vinisijusu.

Pričamo o siromašnom izdanju Vinisijusa, ali njegov način igre je takav da on mnogo zavisi od lopte koje dobije. A protiv Lila nije uz sebe imao kreativnog vezistu da mu prosledi upotrebljivu loptu. Nije mogao da igra svoju igru”.

Prema mladom Endriku – koji je protiv Lila zauzeo Embapeovo mesto – nije bio tako blagonaklon.

Endrik nije još spreman da počinje. Potrebno mu je neko vreme da ulazi sa klupe, da ulazi kada nivo protivničke igre opada i to koristi golovima”.


tagovi

Predrag MijatovićOreljen ČuameniEduardo KamavingaFederiko ValverdeEndrikReal Madrid

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara